Romania-Suceava: Loading or handling machinery

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Romania-Suceava: Loading or handling machinery
OJEU (High Value) 040036-2021
Type Invitation to tender
Date Published 2021-01-26
Deadline 2021-03-01 15:00:00
Nature Of Contract Supply contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE



Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: ACET S.A. Suceava
National registration number: National registration number: RO713519
Postal address: Str. Mihai Eminescu nr. 5
Town: Suceava
Postal code: 720183
Country: RO
Contact person: Groza Ștefan
Telephone: +4 0230206315
E-mail: secretariat@acetsv.ro
Fax: +4 0230520941
NUTS code: RO215
Main address: http://www.acetsv.ro/
Address of the buyer profile (URL): www.e-licitatie.ro

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100111394

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.8) to the above mentioned address


Section II: Object of Contract


Title:
Furnizare echipamente încărcare și manipulare nămol cod SV – F6

Reference number: SV-F6

II.1.4) Short description
Obiectul contractului il reprezinta furnizarea de echipamente pentru incarcare si manipulare namol procesat in statii de epurare apartinand operatorului regional ACET S.A., precum si instalare, punere in functiune, instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistenta tehnica pentru intretinere si reparatii in perioada de garantie, conform prevederilor caietului de sarcini:

— echipamente pentru încărcare și manipulare nămol tip – I 4 buc.;

— echipamente pentru încărcare și manipulare nămol tip – II 1 buc.

Specificatiile tehnice ale utilajelor ce urmeaza sa fie furnizate, precum si cerintele privind punerea in functiune si serviciile conexe sunt detaliate in caietul de sarcini.

Conditii de livrare: DDP (INCOTERMS 2020).

Termenul maxim de livrare (furnizare, punere in functiune si instruire): 12 luni de la data ordinului de începere. Garanție minimum 24 de luni.

Note:

1. Numarul de zile pana la care operatorii economici interesati pot solicita clarificari inainte de data-limita de depunere a ofertelor: 21;

2. Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare cu 11 zile inainte de data-limita de depunere a ofertelor.

Valoarea estimata nu include cheltuieli diverse si neprevazute. Valoarea estimată nu poate fi suplimentată. Dacă preţul ofertat depăşeşte valoarea estimată astfel cum a fost stabilită şi documentată înainte de iniţierea procedurii de atribuire, oferta este considerată inacceptabilă conform art. 228 (4) din Legea nr. 99/2016.

II.01) Estimated value excluding VAT:
RON 2169007

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: RO215
II.2.3.2) Main site or place of performance:
— sediul ACET S.A. Suceava

— teritoriul judetului Suceava.

II.1.4) Short description
Obiectul contractului il reprezinta furnizarea de echipamente pentru incarcare si manipulare namol procesat in statii de epurare apartinand Operatorului Regional ACET S.A. precum si instalare, punere in functiune, instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistenta tehnica pentru intretinere si reparatii in perioada de garantie, conform prevederilor Caietului de sarcini:

Echipamente pentru încărcare și manipulare nămol tip – I 4 buc.

Echipamente pentru încărcare și manipulare nămol tip - II 1 buc.

Specificatiile tehnice ale utilajelor ce urmeaza sa fie furnizate, precum si cerintele privind punerea in functiune si serviciile conexe sunt detaliate in Caietul de sarcini.

NOTE:

1. Numar de zile pana la care operatorii economici interesati pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 21.

2. Entitatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari / informatii suplimentare cu 11 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Componenta tehnica – Perioada de garantie calculata in luni și ore de funcționare acordata pentru fiecare tip de bunuri incluse in contract, suplimentar fata de cerinta Caietului de sarcini;
Weighting: 30
Cost/Price
Weighting: 70
II.02.07) Duration in months 12
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds)
Program Operational Infrastructura Mare 2014-2020


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Cerinţa 1: Ofertantii in nume propriu sau in asociere, tertii sustinatori si subcontractantii nu trebuie sa se regaseasca in situatiile prevazute la art. 177, 178 și 180 din Legea nr. 99/2016 cu modificarile si completarile ulterioare.

Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintelor: Se va completa DUAE de catre toti operatorii participanti la procedura (Ofertantii, asociatii, tertii sustinatori si subcontractantii), cu informatiile aferente situatiei lor.

Inainte de atribuirea contractului, Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, la solicitarea Entitatii Contractante, urmatoarele documente edificatoare care probeaza/ confirma neincadrarea in situatiile prevazute la art. 177, 178 și 180 din Legea 99/2016, atat pentru ofertantul unic/ofertantul asociat, cat si pentru subcontractant/tert sustinator declarati in oferta.

Informatiile din certificatele mentionate anterior trebuie sa fie reale/valide la data prezentarii acestora.

Aceste documente sunt:

— Cazierul judiciar al operatorului economic

— Cazierul judiciar al persoanelor care sunt membri ai organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv,

— Persoanele juridice române vor prezenta certificat de atestare fiscală cu situaţia obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat, eliberat de ANAF, şi certificat de atestare fiscală privind situaţia obligaţiilor de plată către bugetul local, valabile la data prezentarii. Certificatele se vor prezenta pentru toate punctele de lucru si sediile principale si secundare pentru care exista obligatii fiscale,

— Persoanele juridice străine vor prezenta orice documente edificatoare, valabile la data prezentarii (certificate de atestare fiscală, caziere fiscale, alte documente echivalente) eliberate de autorităţile competente ale tarii de origine, prin care sa dovedeasca faptul ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si a contributiilor la bugetul de stat si local, in conformitate cu legislatia tarii de rezidenta a operatorului economic sau a tarii in care acesta este stabilit,

— alte documente edificatoare, dupa caz.

Documentele prezentate vor fi insotite de traducerea autorizata in limba romana.

In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul/candidatul nu se emit documente de natura celor prevăzute sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevăzute la art. 177, 178 şi 180, persoanele juridice straine pot prezenta o declaratie pe propria răspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.

NOTE:

1. Detalii privind modul de completare a DUAE sunt disponibile in cap. VI.3) Informaţii suplimentare.

2. Neprezentarea DUAE odata cu oferta (completat inclusiv pentru asociat/subcontractant/tert sustinator) atrage respingerea acesteia ca inacceptabila.

3. Operatorul economic nu este exclus din procedura de atribuire daca, anterior deciziei de excludere, isi indeplineste obligatiile prin plata impozitelor, taxelor sau contributiilor la bugetul general consolidat datorate ori prin alte modalitati de stingere a acestora sau beneficiaza, in conditiile legii, de esalonarea acestora ori de alte facilitati in vederea platii acestora, inclusiv, dupa caz, a eventualelor dobânzi ori penalitati de intârziere acumulate sau a amenzilor.

4. Operatorul economic nu este exclus din procedura de atribuire atunci când cuantumul impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat datorate şi restante este mai mic de 10.000 RON.

5. În cazul în care exista incertitudini în ceea ce priveste situatia personala a unui ofertant, entitatea contractanta are dreptul de a solicita în mod direct informatii de la autoritatile competente care emit documente de natura celor cerute.

Cerinţa 2: Ofertantii in nume propriu sau in asociere, tertii sustinatori si subcontractantii nu trebuie sa se regaseasca in situatiile de conflict de interese prevazute la art. 72 si 73 alin. (1) din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale

Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintei: Se va completa DUAE de catre ofertant/candidat, terţ susţinător şi subcontractant, după caz, cu informaţii relevante, conform art. 202-204 din Legea nr. 99/2016. Alături de DUAE, Ofertantul unic/Ofertantul asociat/ Subcontractantul/ Tertul sustinator va prezenta Formularul nr. 6 - Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 72 si 73 alin (1) din Legea 99/2016.

Persoanele cu functii de decizie din cadrul entitatii contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii:

1 .Stefan Groza- Director General

2. Rodica Nistor- Director Economic

3. Mircea Ovadiuc- Director Tehnic

4. Ion Postolache- Director POIM

5. Constantin Maierean – Președinte Consiliul de Administrație (CA)

6. Stelian Codau- Membru CA

7. Paul Ionuț Bota - Membru CA

8. Georgeta Dorneanu - Membru CA

9. Constantin Galan - Membru CA

10. Radu Nicolae Chisăliță, - Sef Serviciu UIP

11. Alina Nistor– Membru UIP

12. Niculina Bliancă - Membru UIP

13. Bogdan Burcioagă - Membru UIP

14. Florin Popa - Membru UIP

15. Georgel Bucșineanu - Membru UIP

16. Ciprian Aron Fodor - Membru UIP

17. Oana David - Membru UIP

18. Iuliana Saghin - Membru UIP

19. Daniela Raluca Popa- Membru UIP

20. Bogdana Ioana Burcioagă - Membru UIP

21. Costel-Teodor Florea - Membru UIP

22. Cristian Avram - Membru UIP

23. Irina Șlemco - Membru UIP

24. Socaciu Claudia – Membru UIP

25. Bogdan Cristache – Membru UIP

In situatia in care operatorul economic (ofertant/ofertant asociat/subcontractant/tert sustinator) se afla intr-una din situatiile prevazute de art. 72 si 73 din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, acesta va fi exclus de la procedura de atribuire, oferta fiind respinsa.

III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale

Cerinţa 1: Ofertantii trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, din care sa rezulte ca:

— operatorul economic este legal constituit,

— nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii,

— faptul ca are capacitate profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului.

In vederea demonstrarii indeplinirii criteriului de capacitate de exercitare a activitatii profesionale, Ofertantul unic/Ofertantul asociat/tertul sustinator/subcontractant va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selectie" - Sectiunea A "Capacitatea de a corespunde cerintelor".

Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, inainte de atribuirea contractului, la solicitarea Entitatii Contractante, documente de confirmare în vederea probarii celor asumate prin DUAE:

Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial, din care sa rezulte cel putin urmatoarele informatii: datele de identificare ale operatorului economic, actionarii/ asociatii, organele de conducere, administratorii, membrii Consiliului de Administratie, membrii Consiliului de Supraveghere, cotele de participare și domeniul/domeniile de activitate.

Pentru persoanele juridice straine:

• Documente echivalente care dovedesc o forma de înregistrare / atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu cerintele legale din tara de rezidenta, din care sa rezulte domeniul de activitate al operatorului economic care corespunde obiectului contractului supus procedurii, precum si datele de identificare ale operatorului economic, actionarii/ asociatii, organele de conducere, administratorii.

Prezentarea Certificatului de Rezidenta Fiscala (evitarea dublei impuneri) sau o declaratie valabila pentru anul calendaristic in curs.

Nota 1: Informatiile din certificatele constatatoare trebuie sa fie reale/valabile la data prezentarii acestora, in urma solicitării entitatii contractante.

Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC (respectiv documentul echivalent prezentat de operatorul economic nerezident) pentru partea din contract pe care o realizează operatorul economic (ofertant individual / asociat / subcontractant / tert sustinator). Obiectul contractului il reprezinta furnizarea de echipamente pentru incarcare si manipulare namol procesat in statii de epurare, precum si instalare, punere in functiune, asistenta tehnica pentru intretinere si reparatii in perioada de garantie.

Nota 2: In cazul unei asocieri, se vor prezenta documente pentru fiecare dintre membrii asocierii. Pentru indeplinirea cerintei este suficient ca obiectul de activitate al fiecarui membru sa fie in concordanta cu partea din contract pe care o va realiza.

Nota 3: In situatia in care ofertantul beneficiaza de sustinere din partea unor terti sau in situatia in care subcontracteaza parti din contract, acesta va prezenta Certificatul Constatator si pentru tertii sustinatori/subcontractantii declarati in DUAE. Pentru indeplinirea cerintei este suficient ca obiectul de activitate al fiecarui tert sustinator/subcontractant sa fie in concordanta cu partea din contract pe care o va realiza.

Nota 4: Limba stabilita pentru derularea procedurii de atribuire este limba romana. Astfel, documentele emise în alta limba, trebuie sa fie însotite de traducerea autorizata în limba româna.

III.1.2) Economic and financial standing
III.1.2.2) Selection criteria as stated in the procurement documents
III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
Pentru contractele de achizitie de bunuri: executarea de livrari de tipul specificat Ofertantul va face dovada ca in ultimii 3 ani, impliniti la data termenului limita stabilit pentru depunerea ofertelor, a furnizat și pus în funcțiune produse similare, în valoare cumulată de cel puțin 1.500.000 RON, fara TVA, incluzând prețul produselor și valoarea serviciilor auxiliare aferente instalării/montajului, punerii în funcțiune și testării acestora). In cazul contractelor platite in alte monede, pentru conversia în Lei se va lua în considerare cursul mediu de referință publicat de BNR pentru anul semnarii acelui contract. NOTA: Prin „produse similare” se intelege: echipamente de tipul/natura, celor care fac obiectul contractului, mentionat la pct. II.2.4 Descrierea achizitiei publice, precum si din punct de vedere al domeniului de utilizare, respectiv echipamente autopropulsate care face parte din grupa utilajelor destinate cel putin uneia din categoriile de lucrari: săpare, excavare, piconare, compactare, încărcare și descărcare de materiale.

Proportia de subcontractare Informatii privind partea/partile din contract pe care operatorul economic urmeaza sa le subcontracteze Ofertantul are dreptul sa subcontracteze o parte/parti din contract. Ofertantul va preciza partea/partile din contract care urmeza sa fie indeplinite de subcontractanti si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Ofertantul va completa campurile corespunzatoare din DUAE cu privire la subcontractanti. Subcontractantul/subcontractantii propusi nu trebuie sa se afle in situatia prevazuta de art. 72,73, 177, 178 si 180 din Legea 99/2016, sub sanctiunea excluderii din procedura de atribuire.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
Se va completa DUAE - "Criterii de selectie" - Sectiunea C. Capacitatea tehnica si profesionala În cazul ofertelor prezentate de operatori economici in asociere, fiecare membru al asocierii va completa DUAE in mod distinct. Operatorii economici care se bazeaza pe capacitatile altor entitati (terti sustinatori, subcontractanti) vor completa si prezenta un DUAE propriu si câte un DUAE distinct pentru fiecare dintre entitatile pe ale caror capacități care se bazeaza. La solicitarea entitatii contractante, ofertantul situat pe primul loc în clasamentul intermediar realizat dupa evaluarea tuturor ofertelor depuse, conform criteriului de atribuire, va prezenta, in vederea probarii celor asumate prin DUAE, urmatoarele documente doveditoare: - Procese Verbale de Receptie sau Punere în Funcțiune, Recomandări, Certificări sau oricare alte documente emise de beneficiarii / autoritatile contractante / clientii / achizitorii care confirmă data receptiei sau durata contractului de furnizare, tipul produselor furnizate, valoarea acestora precum și îndeplinirea condițiilor contractuale. Documentele doveditoare vor fi însoțite, dacă este cazul, de traducerea autorizată în limba româna. In cazul contractelor semnate in alta moneda, conversia în RON se va face luand in considerare cursul de referinta publicat de Banca Naţională a României pentru ziua semnarii contractului. In cazul in care un grup de operatori economici depune oferta comuna, atunci indeplinirea cerintei privind "experienta similara” se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În acest caz, fiecare asociat este obligat sa prezinte documentele doveditoare. In cazul in care ofertantul isi demonstreaza capacitatea tehnica si profesionala invocand si sustinerea acordata de catre o alta entitate, conform art. 196 din Legea 99/2016, atunci are obligatia de a dovedi sustinerea de care beneficiaza, prin prezentarea unui angajament ferm al autoritatii respective, completat conform Formularului nr. 7 - Angajament privind sustinerea tehnica si profesionala - a ofertantului/grupului de operatori economici si Formularului 7A – Declaratie tert sustinator tehnic si profesional, din care trebuie sa rezulte modul efectiv în care va asigura îndeplinirea acestuia, prin care aceasta confirma faptul ca va pune la dispozitie ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate, tinand cont de prevederile art.57 din HG 394/2016. Persoana care asigura sustinerea tehnica nu trebuie sa se afle in situatii care determina excluderea din procedura de atribuire conform prevederilor art 177, art. 178 si art. 180 din Legea nr. 99/2016. Prin angajamentul ferm, tertul se va angaja ca va raspunde în mod solidar cu ofertantul pentru executarea contractului de achizitie publica. Raspunderea solidara a tertului sustinator se va angaja sub conditia neîndeplinirii de catre acesta a obligatiilor de sustinere asumate prin angajament. Angajamentul tertului sustinator va fi prezentat odată cu DUAE si va fi insotit de documente transmise de catre tertul susinator, din care sa rezulte modul efectiv in care terțul susținător va asigura îndeplinirea angajamentului de susținere. Documentele justificative care probeaza cele asumate in angajamente/acorduri vor fi solicitate de entitatea contractanta doar ofertantului situat pe primul loc în clasamentul intermediar realizat dupa evaluarea tuturor ofertelor depuse, conform criteriului de atribuire. In cazul in care ofertantul este o asociere de operatori economici se va completa DUAE pentru fiecare membru al asocierii și se va prezenta Acordul de asociere (model - Formular nr. 4).

Informatii privind partea/partile din contract pe care operatorul economic urmeaza sa le subcontracteze Ofertantul are dreptul sa subcontracteze o parte/parti din contract. Ofertantul va preciza partea/partile din contract care urmeza sa fie indeplinite de subcontractanti si datele de identificare ale subcontractantilor propusi. Ofertantul va completa campurile corespunzatoare din DUAE cu privire la subcontractanti. Subcontractantul/subcontractantii propusi nu trebuie sa se afle in situatia prevazuta de art. 72,73, 177, 178 si 180 din Legea 99/2016, sub sanctiunea excluderii din procedura de atribuire. Modalitatea de indeplinire: Subcontractantii vor completa DUAE si se va/vor prezenta acordul/acordurile de subcontractare, continand denumirea subcontractantilor, specializarea acestora si activitatile care urmeaza a fi prestate de catre subcontractant/subcontractanti. In conformitate cu prevederile art. 232 din Legea 99/2016, Autoritatea contractanta are obligatia de a solicita, la încheierea contractului, prezentarea contractului/ contractelor încheiate între contractant si subcontractantul/subcontractantii nominalizat/ nominalizati in oferta. Contractul/ Contractele de subcontractare prezentate la incheierea contractului de achizitie publica: - vor contine cel putin informatiile din acordul/ acordurile de subcontractare prezentate in cadrul ofertelor, - vor contine valoarea la care se ridica partea/partile subcontractate, iar aceasta valoare va fi in concordanta cu procentul de subcontractare inclus in Acordul de Subcontractare si declarat in DUAE, - vor fi in concordanta cu Oferta si - se vor constitui in anexa la contractul de achizitie publica. In situatia in care Subcontractantul si-a exprimat optiunea de a fi platit direct de catre Beneficiar, Contractele de Subcontractare vor include, pe langa cele mai sus mentionate, in mod obligatoriu o anexa in care Ofertantul desemnat castigator si Subcontractantul: - vor consemna optiunea privind plata directa a Subcontractantului, daca este cazul; - vor preciza contul bancar al Subcontractantului in care se vor realiza direct platile, daca este cazul; - vor indica valoarea aferenta serviciilor pentru care isi exprima optiunea privind plata directa de catre Beneficiar Nedepunerea odată cu oferta a acordului de subcontractare completat cu minimul de informatii solicitate, constituie temei pentru solicitarea de clarificari.

III.01-06_01) Deposits and guarantees required:
Ofertantul va constitui in favoarea entitatii contractante o garantie de participare în cuantum de 21.000 RON. Garantia de participare se constituie in conformitate cu prevederile art. 42 din HG nr. 394/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie sectoriala/acordului-cadru din Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, prin virament bancar sau prin instrument de garantare emis de o instituţie de credit din România sau din alt stat sau de o societate de asigurări, în condiţiile legii – Formularul nr. 1. In cazul in care ofertantul opteaza pentru constituirea garantiei de participare prin virament bancar, suma aferenta garantiei trebuie virata in contul ACET S.A. Suceava, RO90RNCB0234020627340719 deschis la Banca Comerciala Romana S.A. Sucursala Suceava.

Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare: 120 zile de la termenul limita de primire a ofertelor.

Instrumentul de garantare trebuie sa fie irevocabil si sa prevada ca plata garantiei de participare se va executa neconditionat, respectiv la prima cerere a beneficiarului, pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate.

Orice alte documente care fac parte integrantă din Garanția de participare (de ex. Contract asigurare sau Clauze de garantare) nu vor avea dispoziții contrare cu Formularul nr. 1, sens în care toate documentele care fac parte din această garanție vor prevede plata necondiționată a garanției la prima cerere a Autorității Contractante cu privire la culpa persoanei garantate precum și caracterul irevocabil al acesteia.

In cazul depunerii de oferte în asociere, garantia de participare trebuie constituita in numele asocierii si sa mentioneze ca acopera in mod solidar toti membrii grupului de operatori economici.

Cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 10 % din preţul contractului, fără TVA, şi se constituie conform art. 45 şi 46 din HG 394/2016, pri... detalii pe www.e-licitatie.ro

III.01-08_01) Legal form to be taken by the group of economic operators to whom the contract is to be awarded:
Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2021-03-01
IV.2.2) Local time 15:00


IV.2.6) Tender must be valid until
2021-07-01
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2021-03-01
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
In SEAP


Additional Information:

Nu


Section V: Complementary information



Additional Information:

1. Operatorii economici au obligatia de a transmite oferta si DUAE numai in format electronic pana la data si ora limită de depunere a ofertelor, semnate cu semnatura electronica. Numai operatorii inscrisi in SICAP pot depune oferta. Solicitarile de clarificari si raspunsurile la solicitari se transmit in SICAP cu semnatura electronica. Entitatea contractanta poate solicita ofertantilor pe durata desfasurarii procedurii sa depuna toate sau o parte din documentele justificative ca dovada a informatiilor cuprinse în DUAE, conform art. 205 alin. 1) din Legea nr.99/2016.

2. DUAE va fi completat în SEAP în mod direct, după autentificare, de către fiecare participant. În cazul în care ofertantul este o asociere de operatori economici sau are subcontractanți sau terți susținători, fiecare operator economic se va autentifica în sistem și va accesa procedura de atribuire, în vederea completării DUAE în calitatea în care participă la respectiva procedură (asociat, subcontractant, terț susținător). Este necesar ca toți cei care trebuie să răspundă la DUAE să fie înregistrați ca utilizatori ai sistemului. La procedura de atribuire se înscrie și depune ofertă unul dintre membrii asocierii sau operatorul economic care participă cu ofertă individuală, iar ceilalți participanți completează direct în sistem doar DUAE și nu pot modifica oferta. În vederea evaluării răspunsurilor DUAE ale operatorilor economici, entitatea contractanta va vizualiza direct în SEAP ceea ce a completat fiecare participant. Detalii cu privire la completarea DUAE sunt disponibile, după autentificarea în sistem, în secțiunea „Informații DUAE” – Ghid de completare DUAE. Operatorii economici au posibilitatea de a semna electronic DUAE creat, prin exportarea / importarea cu extensia .xml sau prin tiparirea / salvarea acestuia, direct din aplicatie; astfel, DUAE va fi depus si in format PDF semnat electronic.

3. Solicitarile de clarificari ale potentialilor ofertanti se vor adresa in mod exclusiv in SICAP la Sectiunea ”Intrebari” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice, iar raspunsurile la acestea vor fi publicate in SICAP, la Sectiunea ”Documentatie si Clarificari” din cadrul anuntului de participare. Entitatea contractanta nu va da curs solicitarilor de clarificare adresate prin alte modalitati de comunicare. Pentru transmiterea solicitarilor de clarificare in legatura cu Documentatia de atribuire, operatorii economici trebuie sa se inregistreze in SICAP (sicap-prod.e-licitatie.ro): - ca operator economic; - ca participant la procedura de atribuire.

4. Pentru comunicarile ulterioare depunerii ofertelor: Comisia de evaluare va transmite solicitarile de clarificare in legatura cu oferta prin utilizarea facilitatilor tehnice disponibile in SICAP (Sectiunea “Intrebari”), un termen de raspuns, de regula de cel mult trei zile lucratoare. Operatorii economici vor transmite raspunsurile / clarificarile si eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SICAP (Sectiunea “Intrebari”), integral in sectiunea corespunzatoare respectivei solicitari, sub forma unuia sau a mai multor documente/fisiere distincte semnate cu semnatura electronica.

5. Pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor de calificare prevazute în Fisa de Date a achizitiei, ofertantul are dreptul si obligatia de a prezenta initial doar documentul unic european (DUAE). Prin acest document se confirma ca sunt indeplinite cerintele de calificare astfel cum au fost solicitate în documentatia de atribuire. Se vor completa ulterior documentele dupa cum urmeaza: - ofertantul are obligatia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probeaza/confirma îndeplinirea cerintelor de calificare atunci când primeste din partea entitatii contractante o solicitare în acest sens, în termenul prevazut în respectiva solicitare. Acest termen nu va fi mai mic de 3 zile lucratoare. În cazul unei oferte comune, situatia... detalii pe www.e-licitatie.ro


Review body:
Official name: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
Postal address: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Town: Bucureşti
Postal code: 030084
Country: RO
Telephone: +40 213104641
E-mail: office@cnsc.ro
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
URL: http://www.cnsc.ro
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Persoana care se consideră vătămată se poate adresa Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor sau instanței de judecată, în condițiile și termenele prevăzute de Legea 101/2016.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: ACET S.A. Suceava
Postal address: Str. Mihai Eminescu nr. 5
Town: Suceava
Postal code: 720183
Country: RO
Telephone: +40 230206315
E-mail: secretariat@acetsv.ro
URL: www.acetsv.ro

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2021-01-21

CPV Codes
42418900; 42990000; 43262000; 50100000; 80530000; Loading or handling machinery; Miscellaneous special-purpose machinery; Excavating machinery; Repair, maintenance and associated services of vehicles and related equipment; Vocational training services;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.