Romania-Bucharest: Military electronic systems

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Romania-Bucharest: Military electronic systems
OJEU (High Value) 610583-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-12-18
Deadline 2021-01-27 15:00:00
Nature Of Contract Supply contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE


Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră
National registration number: National registration number: 4193222
Postal address: Str. Geniului nr. 42C
Town: Bucureşti
Postal code: 060117
Country: RO
Contact person: Vlad Zamfira/Mihai Iosif
Telephone: +40 213162598/19362/19368
E-mail: achizitii.igpf@mai.gov.ro
Fax: +40 214087425
NUTS code: RO321
Main address: www.politiadefrontiera.ro
Address of the buyer profile (URL): www.e-licitatie.ro

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100109519

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.8) to the above mentioned address
I.4) Type of the contracting authority: MINISTRY

Main Activity
I.5.1) Main Activity: PUBLIC ORDER AND SAFETY

Section II: Object of Contract


Title:
Sistem de supraveghere autonom

Reference number: 4193222_2020_PAAPD1155407

II.1.4) Short description
Autoritatea contractantă achiziționează patru sisteme de supraveghere autonome, fiecare sistem fiind compus din minimum opt senzori de detecție autonomi şi echipamentele complementare necesare funcţionării în vederea îmbunătățirii procesului de supraveghere a zonelor din competența Poliției de Frontieră Române. Astfel, dotarea cu sisteme de supraveghere autonome pe segmentele de frontieră verde va conduce la detectarea timpurie a tentativelor de trecere ilegală a frontierei și implicit la luarea de măsuri în consecință.

Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar si complet tuturor solicitărilor de clarificari/informații suplimentare în a 10-a zi înainte de termenul-limita de depunere a ofertelor, în măsura în care aceste solicitări au fost transmise în termenul menționat la sectiunea I), respectiv 19 zile înainte de termenul-limita de depunere a ofertelor.

Pentru respectarea principiului tratamentului egal, operatorii economici interesati vor respecta prevederile notificarii ANAP nr. 247 cu privire la modalitatea de transmitere a solicitărilor de clarificări și informații suplimentare la documentațiile de atribuire/răspunsurile formulate în cazul desfășurării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică prin intermediul mijloacelor electronice (online), in sensul ca documentele atasate la sectiunea „Intrebari” nu vor contine datele de identificarea ale acestora, intrucat acestea vor deveni publice in momentul transmiterii raspunsului de catre autoritatea contractanta.

II.01) Estimated value excluding VAT:
RON 779536

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: RO
II.2.3.2) Main site or place of performance:
În conformitate cu prevederile caietului de sarcini.

II.1.4) Short description
Misiunile de supraveghere a frontierei se realizează la nivelul structurilor teritoriale ale PFR - inspectorate teritoriale ale poliției de frontieră (ITPF), serviciile teritoriale şi Garda de Coastă, inclusiv prin utilizarea de sisteme şi echipamente tehnice specifice.

În urma analizei efectuată de către structurile operative și logistice privind tehnica specifică și ținând cont de intrarea în exploatare a sistemelor mai sus menționate, a rezultat necesitatea completării dotării actuale a structurilor operative teritoriale de la frontieră care necesită utilizarea unor astfel de echipamente pentru îmbunătățirea activității de supraveghere a frontierei de stat. De asemenea, structurile operative au semnalat că este necesară extinderea zonei supravegheate prin instalarea unor sisteme noi în zonele neacoperite și calității slabe a imaginii de la senzorii de termoviziune și CCD.

Pentru a compensa deprecierea rapidă a capabilităţilor de supraveghere a frontierei prin tehnica utilizată, Poliția de Frontieră Română a realizat demersuri pentru modernizarea acesteia. Astfel s-au achiziţionat:

 26 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, urmând a fi recepționate încă 24 de autospeciale la începutul anului 2021, prin Fondul pentru Securitate Internă;

 echipamente optoelectronice pentru detecție și identificare: camere portabile fără răcire – 80 de echipamente recepționate și repartizate ITPF-urilor.

Astfel, în vederea îndeplinirii obligațiilor asumate de România în contextul fenomenului migraționist înregistrat la frontiera externă a UE, Poliția de Frontieră Română intenţionează să achiziţioneze sisteme de supraveghere autonome, care să crească local capacitatea de detecţie, recunoaştere şi identificare a trecerilor ilegale.

Acestea vor avea un grad suficient de mobilitate, dar şi o capabilitate mai mare de supraveghere decât cea a autospecialelor de supraveghere cu termoviziune, apropiindu-se de capabilitatea sistemelor fixe de supraveghere.

În contextul creșterii migrației ilegale și a tentativelor de trecere ilegală a frontierelor României, dotarea structurilor Poliției de Frontieră cu sisteme de supraveghere autonome va consolida capacitatea acestora de combatere a migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere. Pentru dotarea structurilor P.F.R. de la frontiera externă, sunt propuse pentru achiziție un număr de 4 sisteme de supraveghere autonome, prin încheierea unui contract, pentru o perioadă de minim 30 de luni, perioadă care include atât perioada de livrare, cât și perioada de garanție.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Componenta tehnică
Weighting: 15
Cost/Price
Weighting: 85
II.02.07) Duration in months 6
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds)
ROFSIB2020OS2A15P01 - Îmbunătățirea capacității PFR pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale


Additional Information:

Proiectul este finanțat din Fondul pentru Securitate Interna (75 %) si de la bugetul de stat (25 %).


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
1. Operatorii economici participanţi la procedură (inclusiv asociaţii, subcontractanţii, terţii susţinători) nu trebuie să se regăsească în situaţiile prevăzute de art. 164, art. 165 şi art. 167 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Modalitatea de îndeplinire: pentru demonstrarea îndeplinirii acestei cerinţe, operatorii economici participanţi la procedura de atribuire vor completa DUAE (Documentul Unic de Achiziţie European) cu informaţiile aferente situaţiei lor.

Documentele ce vor fi prezentate pentru îndeplinirea criteriului de calificare, la solicitarea autorităţii contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire, până la data încheierii raportului de atribuire, conform art. 196 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice cu modificările și completările ulterioare, sunt:

a) certificate de atestare fiscală privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat (buget local și buget de stat) pentru toate punctele de lucru și sediile secundare pentru care acesta are obligații de plată, din care să reiasă lipsa datoriilor restante la momentul prezentării acestora;

b) după caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2) şi art. 171 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice;

c) cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv;

d) alte documente edificatoare, după caz.

În cazul în care în ţara de origine sau în ţara în care este stabilit operatorul economic, nu se emit documente de tipul celor solicitate sau acestea nu vizează toate situaţiile cuprinse la art. 164, art. 165 şi art. 167, se acceptă orice document considerat edificator emis de autorităţi competente din ţara respectivă. În cazul ofertanţilor persoane juridice/fizice străine, documentele vor fi transmise în limba în care au fost emise, însoţite de o traducere autorizată a acestora în limba română.

NOTĂ: NU trebuie să se regăsească în situaţiile prevăzute la art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice: ofertantul/membrii asocierii, subcontractantul / subcontractanţii, terţul / terţii susţinător (i).

2. Operatorii economici participanți la procedură (inclusiv asociații, subcontractanții, terții susținători) nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 60 din Legea nr. 98/2016.

Modalitate de îndeplinire: se va completa DUAE. În cazul depunerii unei oferte individuale/comune susținută financiar și/sau tehnico-profesional de către terț/terți susținători, fiecare susținător are obligația de a demonstra îndeplinirea cerinței.

În sensul prevederilor art. 63 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de atribuire sunt:

— (Î) Inspector General – Liviu BUTE,

— Adjunct al Inspectorului General – Bogdan-Mihail IVĂNESCU,

— (Î) Adjunct al Inspectorului General – Marin BONDAR,

— Director al Direcţiei Financiare – Iuliana-Laura MITROFAN,

— (Î) Şef al Serviciului Juridic – Sergiu Ionuț STANCA,

— Director al Direcţiei Fonduri Externe Nerambursabile – Angelica DOROBANŢU,

— Director al Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației – Daniel MINCĂ,

— Director al Direcției Financiare – Laura MITROFAN,

— Director al D.S.C.T.F. – Alexandru – Marius VIZITIU,

— Director al Direcției Logistice – Ana – Maria JIANU,

— Șef Birou G.A.F.E. – Gabriela GHEORGHE,

— Şef al Serviciului Achiziţii – Marius-Lucian GOGOI,

— Șef al Serviciului Fonduri Dedicate – Claudiu PAVEL,

— Șef al Serviciului Sisteme de Supraveghere – Bogdan MORUȚ.

I. Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, că este legal constituit și că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, că au capacitatea profesională de a furniza produsele care fac obiectul contractului. Capacitatea de exercitare a activității profesionale trebuie demonstrată de orice operator economic participant la procedura, indiferent daca este ofertant individual, membru al unei asocieri, subcontractant sau terț susținător.

Modalitatea de îndeplinire: se va completa DUAE (Documentul Unic de Achiziție European) de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situației lor.

Documentele ce vor fi prezentate pentru îndeplinirea criteriului de calificare, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc, după aplicarea criteriului de atribuire, până la data încheierii raportului de atribuire, conform art. 196 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, sunt:

1. Persoane juridice/fizice române: certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerțului (ONRC) de pe lângă instanța competentă, semnat electronic de reprezentantul legal din care să rezulte că obiectul de activitate al ofertantului include furnizarea produselor care fac obiectul achiziției. Informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie sa fie conforme cu realitatea la data depunerii documentului. Fiecare asociat este obligat să prezinte aceste documente, pentru partea din contract pe care o are de realizat. În cazul în care operatorul economic subcontractează o parte/părți din contract, subcontractantul va prezenta aceste documente pentru partea/părțile din contract pe care o/le are de realizat.

2. Persoane juridice/fizice străine: documente echivalente, în țara de rezidență, care dovedesc o formă de înregistrare ori apartenență din punct de vedere profesional (documentele vor fi semnate de reprezentantul legal și vor fi însoțite de o traducere autorizată în limba română), în conformitate cu prevederile legale din țara de rezidență.

Fiecare operator economic participant la procedură, indiferent daca este ofertant individual, membru al unei asocieri, subcontractant sau terț susținător este obligat să prezinte acest document, pentru partea din contract pe care o are de realizat.

III.1.2) Economic and financial standing
III.1.2.2) Selection criteria as stated in the procurement documents
III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
Pentru contractele de achizitie de bunuri: executarea de livrari de tipul specificat Având în vedere prevederile art. 179 litera b) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, ofertantul va demonstra că, în ultimii 3 ani, calculați prin raportare inversă la data limită de depunere a ofertelor, a furnizat produse similare, în valoare cumulată de 700.000 RON fără TVA. Se va lua în considerare și partea de servicii aferente contractelor de furnizate invocate (instalare, configurare, punere în funcțiune). Prin produse similare se înțeleg sisteme/echipamente de supraveghere care îndeplinesc funcționalități similare și au performanțe similare sau superioare față de cele care fac obiectul prezentei proceduri. În cazul unei asocieri, cerinţele minime se vor considera îndeplinite în mod cumulativ.

Proportia de subcontractare Subcontractantul are obligația să completeze DUAE separat. Această rubrică trebuie completată doar de către ofertant.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
1. Ofertanții (inclusiv asociații/terții susținători) au obligatia completarii si prezentarii initiale a DUAE. In DUAE trebuie precizate informatii cum ar fi: numarul si data contractului invocat drept experienta similara și descrierea succintă a obiectului acestuia, data si numarul documentului de receptie, ponderea si/sau activitatile pentru care a fost responsabil (aceste informații se vor indica la rubrica „Descriere”), valoarea contractului și beneficiarul. 2. Nedepunerea DUAE odata cu oferta (inclusiv pentru asociat/subcontractant/tert sustinator) atrage respingerea acesteia ca inacceptabila. 3. Documentele justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE si care urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire, pâna la data încheierii raportului de atribuire, conform art. 196 alin. (2) din Legea nr.98/2016 privind achizitiile publice, sunt documente din care sa rezulte valori, perioade de livrare si beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati; valorile vor fi exprimate in lei. Exemple de documente doveditoare: copii ale unor parti relevante din contractele indeplinite,certificate de predare-primire, recomandari, PV de receptie, documente constatatoare (a se vedea Instructiunea nr. 2 din 19 aprilie 2017 emisa de ANAP). 4. Livrările în cuantumurile antementionate se vor confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate contractanta ori de catre clientul beneficiar. 5. Valorile vor fi exprimate în lei. Pentru valori exprimate în alta moneda, se va face conversia la cursul mediu anual leu/euro/alta valuta comunicat de BCE pentru anul respectiv. Pentru anul in curs, conversia se va face la cursul BCE din ziua publicarii anuntului de participare in SEAP. 6. NU vor fi luate în considerare livrari de produse relevante efectuate cu mai mult de 3 ani anteriori datei limita de depunere a ofertelor. 7. Orice document emis în alta limba decât cea română va fi insotit de traducerea autorizata în limba romana.

Se va completa de către ofertant denumirea subcontractantului precum și proporția de subcontractare.


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2021-01-27
IV.2.2) Local time 15:00


IV.2.6) Tender must be valid until
2021-07-27
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2021-01-27
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
In SEAP


Additional Information:

-


Section V: Complementary information



Additional Information:

1. Solicitarile de clarificare în legatura cu documentatia de atribuire se vor transmite doar prin intermediul SEAP (https://e-licitatie.ro), prin accesarea sectiunii dedicate "Întrebari” din detaliul procedurii de atribuire aflate în desfasurare. Ca regulă generală, pe parcursul evaluării AC poate transmite Ofertanților solicitări de clarificări utilizând funcționalitățile platformei SEAP. Răspunsul Ofertantului trebuie sa fie încărcat în SEAP în format electronic în aceeași secțiune, înainte de termenul-limită stabilit de AC, semnat cu semnătură electronica extinsa, bazată pe un certificat calificat, emis de un furnizor acreditat de servicii de certificare. În oricare din aceste cazuri, solicitarea de clarificări a AC si răspunsul Ofertantului vor fi realizate în scris. În cazul în care AC solicită unui Ofertant clarificări și, după caz, completări ale documentelor prezentate de acesta în cadrul Ofertei, iar Ofertantul nu transmite în termenul precizat clarificările/completările solicitate sau clarificările/completările transmise nu sunt concludente, Oferta sa va fi considerată inacceptabilă.

2. În cazul în care se constată că există oferte cu punctaje egale clasate pe primul loc, departajarea se va face având în vedere punctajul obținut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situația în care egalitatea se menține, AC va solicita ofertanților clasați la egalitate pe primul loc reofertarea prin intermediul SEAP, oferta câștigătoare fiind desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică.

3. Pentru informatiile privind asociații și subcontractanții, terti sustinatori se va completa DUAE.

4. In cazul unei asocieri, la momentul depunerii ofertei, se va prezenta un acord sau o scrisoare preliminara de asociere în care sa se mentioneze ca toti asociatii îsi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru îndeplinirea contractului, ca liderul asocierii este împuternicit sa se oblige si sa primeasca instructiuni în numele tuturor asociatilor si este raspunzator în nume propriu si în numele Asocierii pentru îndeplinirea contractului - Formularul nr. 5 - Model acord de asociere. In cazul in care oferta depusa in asociere va fi declarata castigatoare, asocierea va respecta prevederile Codului fiscal pe toata perioada de implementare a contractului.

5. În cazul în care ofertantul intentioneaza sa subcontracteze o parte/parti din contract, DUAE include si informatii privind partea din contract care urmeaza a fi eventual subcontractata si va avea anexat acordul de subcontractare. Subcontractantii pe a caror capacitati se bazeaza ofertantul trebuie sa completeze, la rândul lor, DUAE separat, incluzând toate informatiile mentionate la art. 55 alin. (1) lit. a), precum si cele de la alin. (1) lit. b) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare, din perspectiva capacitatilor subcontractantilor pe care se bazeaza ofertantul în cadrul procedurii de atribuire respective. În cazul subcontractantilor pe a caror capacitati ofertantul nu se bazeaza, DUAE va contine numai informatiile mentionate la art. 55 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare.

6. Pentru informatiile privind tertii sustinatori, se va completa DUAE. La momentul depunerii ofertei, se va prezenta angajamentul ferm de sustinere din partea tertului sustinator (Formularul nr. 7 - Angajament privind sustinerea tehnica-experienta similara), la care se vor anexa documentele transmise acestuia de catre tertul/tertii sustinator(i), din care sa rezulte modul efectiv prin care tertul/tertii sustinator(i) va/vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, în conformitate cu prevederile art. 182 alin. 4 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice cu modificarile si completarile ulterioare.

7. AC va încheia contractul de achiziție cu ofertantul desemnat câștigător, în perioada de valab... detalii pe www.e-licitatie.ro


Review body:
Official name: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
Postal address: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Town: Bucureşti
Postal code: 030084
Country: RO
Telephone: +40 213104641
E-mail: office@cnsc.ro
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
URL: www.cnsc.ro
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Conform art. 8 din Legea nr. 101/2016.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Serviciul juridic din cadrul IGPF
Postal address: Bulevardul Geniului nr. 42C, sector 6
Town: Bucureşti
Postal code: 060117
Country: RO
Telephone: +40 213162598
E-mail: juridic@igpf.ro
URL: www.politiadefrontiera.ro

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-12-14

CPV Codes
35700000; Military electronic systems;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.