Romania-Bucharest: Lift-maintenance services

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Romania-Bucharest: Lift-maintenance services
OJEU (High Value) 633571-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-12-24
Deadline 2021-01-27 15:00:00
Nature Of Contract Service contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE



Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Metrorex S.A.
National registration number: National registration number: RO 13863739
Postal address: Str. Dinicu Golescu nr. 38
Town: Bucureşti
Postal code: 010873
Country: RO
Contact person: Mariana Mantuleasa
Telephone: +40 213193601/5464
E-mail: alexandru.fieraru@metrorex.ro
Fax: +40 213125149
NUTS code: RO321
Main address: www.metrorex.ro
Address of the buyer profile (URL): www.e-licitatie.ro

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100110077

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.8) to the above mentioned address


Section II: Object of Contract


Title:
„Servicii de întreținere, revizii, reparații și intervenții pentru lifturi și platforme mobile, inclusiv piese de schimb” – acord-cadru patru ani

Reference number: 13863739_2020_PAAPD1127475

II.1.4) Short description
„Servicii de intretinere, revizii, reparatii si interventii pentru lifturi si platforme mobile, inclusiv piese de schimb” – acord-cadru patru ani.

Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data-limita de depunere a ofertelor: 20.

Entitatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificari in a 11-a zi dinainte de data-limita de depunere a ofertelor.

Durata acordului-cadru este de 48 de luni.

II.01) Estimated value excluding VAT:
RON 4795200

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: RO321
II.2.3.2) Main site or place of performance:
Bucuresti – locatiile Metrorex

II.1.4) Short description
„Servicii de intretinere, revizii, reparatii si interventii pentru lifturi si platforme mobile, inclusiv piese de schimb” - acord cadru 4 ani

Detalierea privind obiectul acordului – cadru:

Valoarea estimata a acordului cadru: 4.795.200,00 RON.

Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent care se anticipeaza a se atribui pe toata perioada acordului-cadru: 1.198.800,00 RON.

Valoarea estimata a celui mai mic contract subsecvent care se anticipeaza a se atribui pe toata perioada acordului-cadru: 81.000,00 RON.

Unitatea de masura a serviciilor = operatiune specifica, reprezinta totalitatea serviciilor specializate (intretinere, revizii, reparatii, interventii, asigurare piese de schimb) pe o perioada de 1 luna / echipament dintre cele ce fac obiectul acordului – cadru (lifturi si platforme).

Estimari ale cantitatilor minime si maxime de servicii care ar putea face obiectul unui contract subsecvent:

— Minim 90 operatiuni specifice (87 operatiuni specifice pentru lifturi + 3 operatiuni specifice pentru platforme) x 1 luna (durata minima estimata a contractului subsecvent),

— Maxim 111 operatiuni specifice (108 operatiuni specifice pentru lifturi + 3 operatiuni specifice pentru platforme) x 12 luni.

Estimari ale cantitatilor minime si maxime care ar putea fi solicitate pe durata intregului acord – cadru:

— Minim 90 operatiuni specifice (87 operatiuni specifice pentru lifturi + 3 operatiuni specifice pentru platforme) x 48 luni (durata minima estimata a acordului cadru),

— Maxim 111 operatiuni specifice (108 operatiuni specifice pentru lifturi + 3 operatiuni specifice pentru platforme) x 48 luni (durata maxima estimata a acordului cadru).

Frecventa de atribuire a contractelor sectoriale subsecvente: minim 4 contracte sectoriale subsecvente, maxim 48 contracte sectoriale subsecvente.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Timpul maxim de interventie. Cerinta minima este de a asigura Timpul maxim de interventie pentru persoanele blocate in lift este de 30 de minute.
Weighting: 10

Criteria: Timpul maxim de remediere al deranjamentului. Cerinta minima este de a asigura Timpul maxim de remediere al deranjamentului in 48 de ore.
Weighting: 10

Criteria: Experienta profesionala specifica a personalului tehnic de specialitate. La calculul punctajului, se va tine cont de: - Minim 4 specialisti, pentru care se va demonstra experienta prin activitati similare celei solicitate pentru o perioada de cel putin 3 (trei) ani in domeniu. - Numarul maxim de specialisti, pentru care se vor lua in calcul anii de experienta la calcularea punctajului este 10 (daca sunt prezentati mai mult de 10 specialisti, la calculul punctajului se vor considera doar primii 10 specialisti in functie de numarul de ani de experienta)
Weighting: 10
Cost/Price
Weighting: 70
II.02.07) Duration in months 48
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Cerinta nr. 1 – Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 177, art. 178 alin. (1) si (2) si art. 180 din Legea nr. 99/2016, cu modificarile si completarile ulterioare. Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintei: se completeaza DUAE de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire, cu informatiile aferente situatiei acestora. Acest document va fi completat de fiecare ofertant/ofertant asociat/subcontractanti propusi/tert sustinator.

Ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, fac dovada neincadrarii in situatiile de excludere, prin prezentarea, la solicitarea entitatii contractante, de regula a urmatoarelor informatii si documente:

— certificate constatatoare privind lipsa datoriilor cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contributiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) la momentul prezentarii,

— cazierul judiciar pentru operatorul economic si persoanele imputernicite avand putere de reprezentare, de decizie, de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv,

— dupa caz, documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 178 alin. (2), art. 179 alin. (2), art. 180 alin. (2), art. 184 din Legea nr. 99/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, privind achizitiile publice,

— alte documente edificatoare, dupa caz.

Atentionari speciale:

• Nedepunerea DUAE odata cu oferta (inclusiv pentru asociat/subcontractant/tert sustinator) atrage respingerea acesteia ca inacceptabila;

• Odata cu depunerea ofertei si a DUAE, ofertantul are obligatia depunerii angajamentului ferm al tertului sustinator din care rezulta modul efectiv in care se va materializa sustinerea acestuia, sau dupa caz, a acordului de subcontractare si/sau a acordului de asociere.

Ofertantii persoane juridice straine vor prezenta orice documente edificatoare, eliberate de autoritati competente din tara in care acestia sunt rezidenti, prin care sa dovedeasca indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor / taxelor / contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, in conformitate cu legislatia din tara de rezidenta.

In cazul in care in ţara de origine sau in ţara in care este stabilit ofertantul nu se emit documente de natura celor prevazute la alineatul anterior sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art. 177, 178, 180, din Legea nr. 99/2016, se va accepta o declaratie pe propria raspundere a ofertantului sau, in cazul in care in ţara respectiva nu exista prevederi legale privind declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in faţa unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.

In cazul persoanelor juridice straine documentele vor fi insotite de o traducere autorizata in limba romana.

Orice operator economic aflat in oricare dintre situatiile prevazute la art. 177, 178, 180 din Legea 99/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, care atrag excluderea din procedura de atribuire poate furniza dovezi, in sensul prevederilor alin. (3) al art. 184 din Legea 99/2016, care sa arate ca masurile luate de acesta sunt suficiente pentru a-si demonstra in concret credibilitatea prin raportare la motivele de excludere, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor alin. (4) si (5) ale aceluiasi articol.

Ofertantii pot ridica certificatele şi pot obtine informatii cu privire la impozite si taxe catre bugetul de stat consolidat/bugetul local de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice si respectiv de la Primariile de care apartin.

Cerinta nr. 2 – In scopul efectuarii verificarilor prevazute la art. 71, art. 72 si art. 73 din Legea nr. 99/2016 se va prezenta declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 73 alin (1) litera d) si e) din Legea nr. 99/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintei: se completeaza Formularul 3 de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire, cu informatiile aferente.

Declaratia va fi completata de fiecare Ofertant / Ofertant asociat / Subcontractant / Tert sustinator.

Persoanele care detin functii de decizie la nivelul METROREX S.A., corespunzator organizarii prezentei proceduri, sunt urmatoarele:

1. Director General – ing. Gabriel Daniel Mocanu

2. Director Economic – ec. Angela Leanca

3. Director Tehnic si Investitii – ing. Constantin Mustatea

4. Director Exploatare – ing. Liviu Daniel Dinu

5. Director Achizitii Publice - ing. Constantin Marius Rudnitchi

6. Director Resurse Umane si Strategie – ing Marin Aldea

7. Director Juridic – cons. jr. Sorin Cristea

8. Director Comercial – ing. Valentin Mitrasca

9. Sef Serviciu Siguranta Circulatiei – ing. Luigi Raimond Ciubeica

10. Sef Serviciu Situatii de Urgenta si Informatii Clasificate – ing. Emil Constantin Neagu

11. Sef Serviciu Implementare Proiecte Investitii – ing. Denis Gabriel Panait

12. Sef Serviciu Material Rulant – ing. Daniel Lucian Tudorache

13. Sef Serviciu Linii, Tunele, Statii cu atributii de Director Infrastructura si Sisteme Informatice – ing. Florin Nechita

14. Sef Serviciu Instalatii – ing. Ionel Dunuta

15. Sef Serviciu Tehnic – ing. Gabriel Constantin Sburlan

16. Sef Sectie EM – ing. Constantin Diaconescu

17. Sef Sectie adjunct EM – ing. Sebastian Andrei Matei

18. Contabil Sef Sectie EM – ec. Ionica Iordache

19. Sectia EM – ing. Roberto Nica

20. Sectia EM – ing. Florin Bouleanu

21. Serviciul Instalatii – ing. Adrian Savin

22. Sef Serviciu Urmarire Contracte Exploatare – ing. Ramona Carmen Paveliu

23. Serviciul Urmarire Contracte Exploatare – cons. jr. Sorina Mihale

24. Sef Serviciu Achizitii Publice – ing. Emilia Sabau

25. Sef Serviciu Asistenta Juridica si Avize – cons. jr. Eduard Safciu

26. Sef Birou Contracte si Avize – cons. jr. Nina Dobre

27. Biroul Contracte si Avize - cons. jr. Giusepina Georgescu

28. Sef Birou Achizitii Servicii si Lucrari – ec. Mihaela Cristina Dragan

29. Biroul Achizitii Servicii si Lucrari – exp. achiz. publ. Raluca Teodorescu

30. Biroul Achizitii Servicii si Lucrari – exp. achiz. publ. Mariana Mantuleasa

31. Sef Serviciu Contractare – cons.jr. Valentina Icleanu

32. Serviciul Contractare – cons. jr. Alexandru Viorel Ion

33. Serviciul Contractare – cons. jr. Niculina Simion

34. Biroul Control Financiar Preventiv – controlor financ. Georgeta Cristea

Cerinta 1 – Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit. Pentru indeplinirea cerintei privind inregistrarea, operatorii economici participanti vor completa DUAE cu informatiile aferente situatiei acestora. La solicitarea entitatii contractante, documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE vor fi prezentate obligatoriu de catre ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire.

1.a) - Pentru persoane juridice romane – Se solicita prezentarea Certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sau Tribunalul teritorial din care sa rezulte cel putin informatiile legate de structura actionarilor, reprezentantii legali, obiectul de activitate principal si obiectele de activitate secundare autorizate, situatia juridica a societatii, etc.. Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din Certificatul constatator.

1.b) - Pentru persoane juridice straine – Operatorii economici nerezidenti (straini): vor prezenta documente care dovedesc o forma de inregistrare / atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, din care sa rezulte abilitarea persoanei juridice / fizice straine de a realiza activitatile care fac obiectul prezentului contract, in conformitate cu legislatia din tara de origine / tara in care operatorul economic este stabilit. Documentele se vor prezenta insotite de traducerea autorizata a acestora in limba romana.

Note: 1. Documentele prezentate trebuie sa mentioneze: datele de identificare, actionarii / asociatii, organele de conducere, administratorii, cotele de participare. Informatiile cuprinse in Certificatul Constatator trebuie sa fie reale / actuale la data depunerii, urmare a solicitarii entitatii contractante.

2. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente pentru partea din contract pe care o indeplineste.

Cerinta 2

Ofertantii au obligatia de a detine autorizatie ISCIR, emisa conform prescriptiilor tehnice pentru R2-2010 si pentru R1-2010, in termen de valabilitate, insotita de angajamentul prelungirii acesteia pe toata durata de valabilitate a acordului-cadru.

Pentru indeplinirea cerintei, ofertantul va completa DUAE cu informatiile aferente situatiei acestuia, la capitolul Criterii de selectie, punctul A. Capacitatea de a corespunde cerintelor.

In acest sens, la nivelul DUAE vor fi precizate informatii privind domeniile de activitate pentru care operatorii economici detin autorizatie (se va completa domeniul / categoria de servicii aferenta, numarul documentului, data emiterii si perioada de valabilitate).

La solicitarea entitatii contractante documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE vor fi prezentate obligatoriu de catre ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire.

III.1.2.3) List and brief description of selection criteria
Specificati cifra de afaceri medie anuala Cerinta 1: Cifra medie de afaceri pe ultimii 3 ani (2017, 2018, 2019) a operatorului economic trebuie sa fie de minim 1.000.000 RON. Pentru demonstrarea indeplinirii cerintei minime, ofertantii vor prezenta orice documente edificatoare care sa confirme cifra de afaceri anuala totala prin prezentarea, dupa caz, a unora sau mai multora dintre urmatoarele documente: declaratii sau extrase bancare, prezentarea situatiilor financiare sau a extraselor din situatiile financiare, declaratie privind cifra de afaceri pentru ultimele 3 exercitii financiare disponibile (2017, 2018, 2019), sau alte documente relevante. Ofertantii nerezidenti in Romania vor prezenta traduceri autorizate/legalizate ale documentelor prezentate in sustinerea indeplinirii cerintei minime. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente, iar cerinta minima va fi indeplinita in mod cumulativ. Cerinta 2: Situatia economica si financiara a unui ofertant sau a unui grup de ofertanti, poate fi sustinuta de o terta persoana, fizica sau juridica, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre aceasta si ofertant. In acest caz, ofertantul are obligatia de a dovedi ca a luat toate masurile necesare pentru a avea acces in orice moment la resursele necesare, prezentand in acest sens un angajament ferm al tertului / tertilor sustinator / sustinatori, in sensul art. 196 alin (3) din Legea nr. 99/2016 si art. 55 din H.G. nr. 394/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se confirma ca acesta va pune la dispozitia ofertantului resursele invocate. Subcontractantii pe a caror capacitate ofertantul se bazeaza pentru demonstrarea indeplinirii cerintei minime privind situatia economica si financiara sunt considerati si terti sustinatori, caz in care acordul de subcontractare reprezinta, in acelasi timp si angajament ferm. Angajamentul ferm prezentat de ofertant trebuie să confirme faptul că terțul sustinator va pune la dispoziția ofertantului resursele invocate. Pentru a fi luată în considerare această susținere, trebuiesc îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiții: a) terţul/terţii susţinător(i) pot dovedi că deţin resursele invocate ca element de susţinere a ofertantului/candidatului; b) ofertantul/candidatul poate demonstra că va dispune efectiv de resursele entităţilor ce acordă susţinerea, necesare pentru realizarea contractului, în cazul în care tertul sustinator nu este declarat subcontractant. Angajamentul ferm prezentat de ofertant trebuie sa precizeze modul efectiv prin care tertul / tertii sustinator / sustinatori va / vor asigura sustinerea; acestea se constituie ca instrument juridic care sa asigure dreptul entitatii contractante de a solicita in mod legitim, indeplinirea anumitor obligatii de catre persoana sustinatoare, entitatea contractanta avand posibilitatea de actiune directa impotriva sustinatorului in cazul in care se produc prejudicii ca urmare a nerespectarii obligatiilor prevazute in angajament. La solicitarea entitatii contractante, ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire au obligatia sa prezinte documente puse la dispozitie de catre tertul / tertii sustinator / sustinatori din care sa rezulte modul efectiv prin care tertul / tertii sustinator / sustinatori va / vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament. In conformitate cu prevederile art. 198 din Legea nr. 99/2016, operatorul economic si tertul/tertii sustinator/sustinatori vor raspunde solidar pentru executarea contractului. Persoana care asigura sustinerea nu trebuie sa se afle in situatiile prevazute de art. 73 alin. (d), art. 177, art. 178 si art. 180 din Legea nr. 99/2016.

III.1.2.4) Minimum level(s) of standards possibly required
Cerinta 1: Pentru indeplinirea cerintei privind situatia economico - financiara, operatorii economici participanti vor completa DUAE cu informatiile aferente situatiei acestora. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea entitatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire. Valorile vor fi exprimate in lei, la cursul leu/euro mediu comunicat de BNR pentru anul respectiv, dupa cum urmeaza: Anul 2017: 1 euro = 4,5681 RON Anul 2018: 1 euro = 4,6535 RON Anul 2019: 1 euro = 4,7452 RON Pentru alte monede decat Euro, mai intai se face conversia in Euro, utilizandu-se cursurile medii pentru anii respectivi, comunicate de Banca Centrala Europeana (publicate pe site-ul http://www.ecb.europa.eu), apoi se va face conversia Euro – Lei, conform indicatiilor de mai sus. Cerinta 2: DUAE completat de ofertant in care se vor include informatiile cu privire la existenta unei sustineri de terta parte, inclusiv masurile avute in vedere de acesta pentru a accesa in orice moment resursele necesare, la care se ataseaza DUAE si angajamentul ferm al tertului sustinator / angajamentele ferme ale tertilor sustinatori din care trebuie sa rezulte modul efectiv in care tertul/tertii sustinatori vor asigura indeplinirea angajamentului. Prin angajamentul ferm, tertul/tertii confirma faptul ca va / vor pune la dispoziția ofertantului resursele invocate (descriind modul concret in care va realiza acest lucru). Entitatea contractanta respinge tertul sustinator propus daca acesta nu indeplineste cerintele de calificare privind capacitatea sau se incadreaza printre motivele de excludere si solicita candidatului/ofertantului o singura data – inlocuirea acestuia si prezentarea unui alt tert, cu respectarea principiului tratamentului egal.

III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
Pentru contractele de achizitie de servicii: executarea de servicii de tipul specificat Cerinta 1. Cerinta minima: Experienta similara: Ofertantii vor face dovada faptului ca au realizat in ultimii 3 ani servicii similare celor care fac obiectul procedurii, in valoare cumulata de 1.000.000 RON (fara TVA). Sintagma servicii similare se refera la servicii de intretinere, revizii si interventii aferente unor echipamente specifice (lifturi / platforme). Ofertantii vor prezenta o lista cu principalele prestari de servicii similare ce fac obiectul procedurii de achizitie, cu raportare la ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, cantitatilor, datelor de derulare si a beneficiarilor publici si privati. Documentele justificative pentru demonstrarea indeplinirii cerintei minime privind experienta similara: certificate/documente (ex. Recomandari/procese verbale de receptie/ documente constatatoare, etc) emise sau contrasemnate de beneficiarii mentionati. Documentele prezentate vor contine obligatoriu informatii legate de obiectul contractului, valoarea, perioada de derulare a contractului, denumirea prestatorului si a achizitorului. Cerinta 2. Capacitatea tehnica si profesionala a unui ofertant sau a unui grup de ofertanti, poate fi sustinuta de o terta persoana, fizica sau juridica, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre aceasta si ofertant. In acest caz, ofertantul are obligatia de a dovedi ca a luat toate masurile necesare pentru a avea acces in orice moment la resursele necesare, prezentand in acest sens un angajament ferm al tertului / tertilor sustinator / sustinatori, in sensul art. 196 alin (3) din Legea nr. 99/2016 si art. 55 din H.G. nr. 394/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se confirma ca acesta va pune la dispozitia ofertantului resursele invocate. Subcontractantii pe a caror capacitate ofertantul se bazeaza pentru demonstrarea indeplinirii cerintei minime privind situatia tehnica si profesionala sunt considerati si terti sustinatori, caz in care acordul de subcontractare reprezinta, in acelasi timp si angajament ferm. Angajamentul ferm prezentat de ofertant trebuie sa confirme faptul ca tertul sustinator va pune la dispozitia ofertantului resursele invocate. Pentru a fi luata in considerare aceasta sustinere, trebuiesc indeplinite in mod cumulativ urmatoarele conditii: a) tertul/tertii sustinator(i) pot dovedi ca detin resursele invocate ca element de sustinere a ofertantului/candidatului; b) ofertantul/candidatul poate demonstra ca va dispune efectiv de resursele entitatilor ce acorda sustinerea, necesare pentru realizarea contractului, in cazul in care tertul sustinator nu este declarat subcontractant. Angajamentul ferm prezentat de ofertant trebuie sa precizeze modul efectiv prin care tertul / tertii sustinator / sustinatori va / vor asigura sustinerea; acestea se constituie ca instrument juridic care sa asigure dreptul entitatii contractante de a solicita in mod legitim, indeplinirea anumitor obligatii de catre persoana sustinatoare, entitatea contractanta avand posibilitatea de actiune directa impotriva sustinatorului in cazul in care se produc prejudicii ca urmare a nerespectarii obligatiilor prevazute in angajament. La solicitarea entitatii contractante, ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire au obligatia sa prezinte documente puse la dispozitie de catre tertul / tertii sustinator / sustinatori din care sa rezulte modul efectiv prin care tertul / tertii sustinator / sustinatori va / vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament. In conformitate cu prevederile art. 199 din Legea nr. 99/2016, operatorul economic si tertul/tertii sustinator/sustinatori vor raspunde solidar pentru executarea contractului. Persoana care asigura sustinerea nu trebuie sa se afle in situatiile prevazute de art. 73 alin. (d), art. 177, art. 178 si art. 180 din Legea nr. 99/2016.

Proportia de subcontractare Cerinta 1. Informatii privind subcontractantii Ofertantii vor prezenta, daca este cazul, o declaratie cu precizarea partii / partilor din contract pe care intentioneaza sa o / le subcontracteze, cu nominalizarea fiecarui subcontractant, a partii / partilor si valorii aferente acesteia/ acestora, precum si acordul acestora. Cerinta 2. Informatii privind asociatii.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
Cerinta 1. Pentru indeplinirea cerintei privind experienta similara, operatorii economici participanti vor completa DUAE precizand informatii cu privire la: numarul si data contractului invocat drept experienta similara, valoarea, beneficiarul, rolul in cadrul contractului (contractant unic/ asociat/ subcontractant) data si numarul documentului de receptie, precum si ponderea si/sau activitatile pentru care a fost responsabil. La solicitarea entitatii contractante, documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE vor fi prezentate obligatoriu de catre ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire. Ultimii 3 ani se raporteaza la termenul limita de depunere a ofertelor, precizat in anuntul de participare. Valorile vor fi exprimate in lei, la cursul leu/euro mediu comunicat de BNR pentru anul respectiv, dupa cum urmeaza: Anul 2017: 1 euro = 4,5681 RON Anul 2018: 1 euro = 4,6535 RON Anul 2019: 1 euro = 4,7452 RON Pentru alte monede decat Euro, mai intai se face conversia in Euro, utilizandu-se cursurile medii pentru anii respectivi, comunicate de Banca Centrala Europeana (publicate pe site-ul http://www.ecb.europa.eu), apoi se va face conversia Euro – Lei, conform indicatiilor de mai sus. In cazul unei asocieri cerinta minima trebuie indeplinita in mod cumulativ. Cerinta 2. DUAE completat de ofertant in care se vor include informatiile cu privire la existenta unei sustineri de terta parte, inclusiv masurile avute in vedere de acesta pentru a accesa in orice moment resursele necesare, la care se ataseaza DUAE si angajamentul ferm ale tertului sustinator/angajamentele ferme ale tertilor sustinatori din trebuie sa rezulte modul efectiv in care tertul/tertii sustinatori vor asigura indeplinirea angajamentului. Tertul/tertii sustinatori vor completa DUAE cu informatii privind nivelul lor de experienta, prin raportare la contractele executate in trecut, corespunzator sustinerii acordate. Prin angajamentul ferm, tertul/tertii confirma faptul ca va / vor pune la dispozitia ofertantului resursele invocate (descriind modul concret in care va realiza acest lucru). Entitatea contractanta respinge tertul sustinator propus daca acesta nu indeplineste cerintele de calificare privind capacitatea sau se incadreaza printre motivele de excludere si solicita candidatului/ofertantului o singura data – inlocuirea acestuia si prezentarea unui alt tert, cu respectarea principiului tratamentului egal. La solicitarea entitatii contractante, doar ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile vor prezenta documente justificative care probeaza indeplinirea cerintei privind capacitatea tehnica si profesionala.

Cerinta 1. Pentru indeplinirea cerintei, operatorii economici participanti vor completa DUAE cu informatiile aferente situatiei acestora. Odata cu depunerea DUAE, ofertantii vor prezenta acordul de subcontractare pana la data limita a depunerii ofertelor. Documentele justificative care probeaza cele asumate in acordul de subcontractare vor fi solicitate doar primilor 3 ofertantilor, declarati castigatori la solicitarea entitatii contractante. Cerinta 2. In cazul depunerii unei oferte comune, fiecare operator economic membru al asocierii va prezenta DUAE in care vor include informatiile cu privire la modul de indeplinire a cerintelor de capacitate tehnica si profesionala. La solicitarea entitatii contractante, ofertantii clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile vor prezenta documente justificative care probeaza indeplinirea cerintei privind capacitatea tehnica si profesionala.

III.01-06_01) Deposits and guarantees required:
Cuantumul garantiei de participare este 11.000,00 RON.

1. Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi cel putin egala cu perioada de valabilitate a ofertei, respectiv 9 luni de la data limita de depunere a ofertelor.

2. Instrumentul de garantare se va transmite in SEAP impreuna cu oferta si celelalte documente ale acesteia, cel mai tarziu la data si ora limita de depunere a ofertelor, in format electronic, semnata cu semnatura electronica, conform anuntului de participare.

3. Garantia de participare se constituie prin virament bancar (RO29 BTRL RONC RT00 U463 7101, deschis la Banca Translivania – Agentia Gara de Nord) sau printr-un instrument de garantare emis de o institutie de credit din Romania sau din alt stat sau de o societate de asigurari, in conditiile legii. Aceasta trebuie sa prevada in mod expres dreptul achizitorului de a retine garantia de participare atunci cand ofertantul se afla in oricare din urmatoarele situatii:

a) isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acesteia;

b) oferta sa fiind stabilita castigatoare, refuza sa semneze acordul cadru in perioada de valabilitate a ofertei.

4. Instrumentul de garantare trebuie sa prevada ca plata garantiei de participare se va executa neconditionat, respectiv la prima cerere a beneficiarului, pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate.

5. Garantia de participare trebuie sa fie irevocabila.

6. In cazul unei asocieri, instrumentul de garantare trebuie sa nominalizeze toti membrii asocierii.

Echivalenta pentru o garantie de participare depusa in alta valuta se va face la cursul comunicat de BNR, valabil cu 5 zile anterior datei limita de depunere a ofertelor.

1. Ofertantul invitat de catre achizitor sa incheie acordul-cadru are obligatia de a constitui garantia de buna executie a carei valoare va fi de 10 % din pretul contractului subsecvent, fara TVA.

2. Garantia de buna executie a contractului se constituie in ter... detalii pe www.e-licitatie.ro

III.01-08_01) Legal form to be taken by the group of economic operators to whom the contract is to be awarded:
Asociere conform art. 66. din Legea privind achizitiile sectoriale nr 99/2016


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open
IV.1.3) The procurement involves the establishment of a framework agreement

IV.1.3) Envisaged maximum number of participants to the framework agreement 3

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2021-01-27
IV.2.2) Local time 15:00


IV.2.6) Tender must be valid until
2021-10-27
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2021-01-27
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
In SEAP


Additional Information:

-


Section V: Complementary information



Additional Information:

1) Ofertantul depune oferta elaborata in conformitate cu informatiile si cerintele prevazute in documentele achizitiei, insotita de garantia de participare la procedura si de documentul unic de achizitie european. Entitatea contractanta accepta la momentul depunerii ofertelor “Documentul unic de achizitie european” (DUAE), care consta intr-o declaratie pe propria raspundere actualizata, ca dovada preliminara in locul certificatelor eliberate de catre autoritatile publice sau de catre terti care confirma ca operatorul economic in cauza indeplineste urmatoarele conditii: a) nu se afla in niciuna din situatiile de excludere mentionate la art. 177, 178 si 180 din Legea nr. 99/2016, b) indeplineste criteriile privind capacitatea, astfel cum au fost solicitate de entitatea contractanta. In cazul in care operatorul economic demonstreaza indeplinirea criteriilor referitoare la situatia economica si financiara si la capacitatea tehnica si profesionala invocand sustinerea unui tert, DUAE include si informatiile solicitate cu privire la tertul sustinator. In cazul in care operatorul economic intentioneaza sa subcontracteze o parte/parti din contract, DUAE include si informatiile solicitate cu privire la subcontractanti. Entitatea contractanta poate solicita ofertantilor sa depuna toate sau o parte dintre documentele justificative ca dovada a informatiilor cuprinse in DUAE, in orice moment pe durata desfasurarii unei proceduri de atribuire, daca acest lucru este necesar pentru a asigura desfasurarea corespunzatoare a procedurii. Inainte de atribuirea acordului-cadru, entitatea contractanta solicita ofertantilor clasati pe primele 3 locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire, sa prezinte fara intarziere documente justificative actualizate prin care sa demonstreze indeplinirea tuturor criteriilor de calificare, in conformitate cu informatiile cuprinse in DUAE.

2) In cazul in care, in urma stabilirii clasamentului conform criteriului de atribuire, comisia de evaluare constata ca sunt doua sau mai multe oferte cu acelasi pret (clasate pe locul 3), entitatea contractanta va solicita clarificari prin intermediul SEAP, in vederea incarcarii electronice de catre operatorii economici respectivi de documente care contin noi preturi.

3) Solicitarile de clarificari referitorare la prezenta documentatie de atribuire, se vor adresa in mod exclusiv in SEAP la Sectiunea “Intrebari” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice iar raspunsurile la acestea vor fi publicate in SEAP la Sectiunea “Documentatie si Clarificari” din cadrul anuntului de participare, entitatea contractanta urmand sa nu dea curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare decat cea stabilita prin documentatia de atribuire. Prin urmare, pentru transmiterea solicitarilor de clarificari in legatura cu Documentatia de atribuire, operatorii economici trebuie sa se inregistreze in SEAP. Entitatea contractanta va raspunde doar la solicitarile de clarificari adresate de operatorii economici pana la termenul limita stabilit conform prevederilor cap. I.3, respectiv II 1.4 din fisa de date.

4) In cazul in care numarul operatorilor economici care au prezentat oferta admisibila este mai mic decat numarul maxim preconizat, acordul cadru se va incheia cu acei / acel operator economic care au / a depus oferta admisibila.

5) Ofertantul nu are dreptul ca in cadrul aceleiasi proceduri:

a) Sa depuna doua sau mai multe oferte individuale si/ sau comune sub sanctiunea excluderii din competitie a tuturor ofertelor in cauza;

b) Sa depuna oferta individuala/comuna si sa fie nominalizat ca subcontractant in cadrul unei alte oferte, sub sanctiunea excluderii ofertei individuale sau, dupa caz, a celei in care este ofertant asociat.


Review body:
Official name: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
Postal address: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Town: București
Postal code: 010873
Country: RO
Telephone: +40 213193601
E-mail: office@cnsc.ro
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
URL: www.cnsc.ro
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Termenele de exercitare a cailor de atac sunt cele prevazute de Legea nr. 101/2016.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Metrorex S.A., Direcția juridică
Postal address: Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1
Town: București
Postal code: 010873
Country: RO
Telephone: +40 213193601/5389
E-mail: mariana.mantuleasa@metrorex.ro
Fax: +40 213125149
URL: www.metrorex.ro

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-12-21

CPV Codes
50750000; 50000000; Lift-maintenance services; Repair and maintenance services;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.