Romania-Constanța: Petroleum products, fuel, electricity and other sources of energy

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Romania-Constanța: Petroleum products, fuel, electricity and other sources of energy
OJEU (High Value) 273446-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-06-12
Deadline 2020-07-10 15:00:00
Nature Of Contract Supply contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE


Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Ministerul Apărării Naționale – UM 02022 Constanța
National registration number: National registration number: 14810074
Postal address: Str. Fulgerului nr. 99
Town: Constanța
Postal code: 900371
Country: RO
Contact person: Adrian Goga
Telephone: +40 241655650/129/139
E-mail: um02022@navy.ro
Fax: +40 241610064
NUTS code: RO223
Main address: www.bazanavala.ro
Address of the buyer profile (URL): www.e-licitatie.ro

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100097041

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.8) to the above mentioned address
I.4) Type of the contracting authority: MINISTRY

Main Activity
I.5.1) Main Activity: DEFENCE

Section II: Object of Contract


Title:
Combustibil lichid pentru uz industrial tip M

Reference number: 14810074_2020_PAAPD1141259

II.1.4) Short description
„Combustibil lichid pentru uz industrial tip M” necesar centralelor termice care furnizează agent termic unităților militare din SMAp și din Forțele Navale.

Autoritatea contractantă va răspunde la orice solicitare de clarificări sau informaţii privind documentaţia de atribuire în a 10-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, într-o perioada care nu depăşeşte cinci zile lucrătoare de la primirea acestora.

II.01) Estimated value excluding VAT:
RON 3650372.88

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: RO223
II.2.3.2) Main site or place of performance:
Conform pct. 3 din caietul de sarcini.

II.1.4) Short description
Furnizare combustibil lichid pentru uz industrial tip M – cantităţi: pentru acordul-cadru: minimum 462 de tone, maximum 924 de tone; cel mai mare contract subsecvent: minimum 180 de tone, maximum 645 de tone.

Cantitățile minime și maxime sunt conform specificațiilor din caietul de sarcini.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Componenta tehnică (T2). Punctaj maxim factor: 5.
Weighting: 5

Criteria: Componenta tehnică (T1). Punctaj maxim factor: 10.
Weighting: 10
Cost/Price
Weighting: 85
II.02.07) Duration in months 24
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Additional Information:

Se acceptă ofertă doar pentru cantitatea maximă a acordului-cadru.

Valoarea estimată (RON fără TVA) a celui mai mare contract subsecvent care se anticipează că va fi atribuit pe durata acordului-cadru este de 2 548 149,90 RON.


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Ofertanţii, terţii susţinători şi subcontractanţii nu trebuie să se regăsească în situaţiile prevăzute art. 164, 165 şi 167 din Legea 98/2016.

Odată cu oferta, operatorii economici participanţi la procedură au obligaţia să completeze şi să prezinte:

— DUAE (inclusiv pentru asociaţi/terţi susţinători/subcontractanţi – dacă este cazul);

— declaraţia privind conflictul de interese, conform art. 60 din Legea 98/2016 – Formular nr. 3;

— angajamentul ferm al terţului susţinător din care rezultă modul efectiv în care se va materializa susţinerea acestuia (dacă este cazul);

— acordul de subcontractare şi/sau acordul de asociere (dacă este cazul).

Persoanele cu funcţie de decizie în cadrul UM 02022:

— conducătorul autorităţii contractante: Gîdiuţă Victor – comandant;

— membrii organelor decizionale ale autorităţii contractante ce au legătură cu procedura de atribuire:

—— Munteanu Valentin – locţiitor al comandantului;

—— Fluture Gigi Daniel – șef Stat Major;

—— Pătraşcu Octavian – P/șef Oficiu sprijin logistic pentru resurse materiale;

—— Ablai Cristina-Lucia – contabil-șef;

—— Preda Mădălina – consilier juridic șef;

—— Olteanu Ioana – consilier juridic;

— alte persoane din cadrul autorităţii contractante ce pot influenta conţinutul documentaţiei de atribuire si/sau procedura de atribuire – comisia de evaluare: Goga Adrian, Badea Nicolae, Stoica Emil, Gavrilă Mihaela, Drăgan Emilia, Pîrvulescu Eugen (membru de rezervă), Dincă Daniel (membru de rezervă), Petcu Dumitru (membru de rezervă).

Documentele justificative care fac dovada îndeplinirii celor asumate prin DUAE se vor prezenta la solicitarea autorităţii contractante, numai de către ofertanţii clasaţi pe primele trei locuri în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor:

— certificate constatatoare privind lipsa datoriilor cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) la momentul prezentării;

— cazierul judiciar al ofertantului şi al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului ofertant sau al celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, aşa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv;

— documente prin care se demonstrează faptul că ofertantul poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2), art. 171 din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice (dacă este cazul),

— alte documente edificatoare (dacă este cazul);

(b) Se solicită pentru persoane juridice/fizice străine:

— declaraţie pe propria răspundere sau, dacă în ţara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declaraţia pe propria răspundere, o declaraţie autentică dată în faţa unui notar, a unei autorităţi administrative sau judiciare sau a unei asociaţii profesionale care are competente în acest sens, în cazul în care în ţara de origine sau în ţara în care este stabilit ofertantul nu se emit documente de natura celor solicitate.

Notă 1: autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire un operator economic în cazul în care poate demonstra prin orice mijloace adecvate că respectivul operator economic şi-a încălcat obligaţiile privind plata impozitelor, taxelor sau a contribuţiilor la bugetul general consolidat, conform art. 165, 166 din Legea 98/2016.

I. Operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condiţiile legii din ţara de rezidenţă, din care să reiasă că aceştia sunt legal constituiţi, că nu se află în niciuna dintre situaţiile de anulare a constituirii, precum şi faptul că au capacitatea de a realiza activităţile ce fac obiectul contractului.

Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinţei: se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire (inclusiv de către asociat/terţul susţinător/subcontractant – dacă este cazul), cu informaţiile aferente situaţiei lor.

Documentele care fac dovada înregistrării se vor prezenta la solicitarea autorităţii contractante, numai de către ofertanţii clasaţi pe primele trei locuri în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor.

Pentru dovedirea înregistrării se va prezenta:

— pentru persoane juridice/fizice romane:

–– certificatul constatator emis de ONRC din care să rezulte obiectul de activitate al operatorului economic. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC.

În cazul unui grup de operatori economici care depun ofertă comună, fiecare membru din grup trebuie să dovedească că pentru partea din contract pe care o realizează are corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC.

Informaţiile cuprinse în aceste documente trebuie să fie reale/actuale la data prezentării acestora;

— pentru persoane juridice/fizice străine:

–– documente edificatoare care să dovedească o formă de înregistrare ca persoană juridică sau de înregistrare/atestare ori apartenenţă din punct de vedere profesional, în conformitate cu prevederile legale din ţara în care candidatul/ofertantul este rezident, însoţite de o traducere autorizată a acestora în limba română. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în domeniile de activitate înscrise în documentele prezentate.

În cazul unui grup de operatori economici care depun ofertă comună, fiecare membru din grup trebuie să dovedească că pentru partea din contract pe care o realizează are corespondent în domeniile de activitate înscrise în documentele prezentate;

II. Operatorii economici (cu excepția producătorilor) să facă dovada deținerii atestatului de înregistrare pentru comercializare și depozitare en gros de produse energetice.

Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinţei: se va completa DUAE de către operatorii economici participanţi la procedura de atribuire (inclusiv de către asociat/subcontractant – dacă este cazul) cu informaţiile aferente situaţiei lor.

Documentul justificativ care face dovada celor asumate prin DUAE, respectiv documentul emis de o autoritate contractantă competentă (Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală – Autoritatea Națională a Vămilor) prin care se certifică faptul că are dreptul legal de a produce și/sau a comercializa produsele care fac obiectul achiziției, urmează să fie prezentat la solicitarea autorității contractante, numai de către ofertanţii clasaţi pe primele trei locuri, în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor.

Produsul care urmează să se achiziționeze va trebui încadrat la accizare, în funcție de specificațiile tehnice din caietul de sarcini (se va vedea conținutul de sulf de maximum 0,1 %), în conformitate cu Legea 227/2015 privind Codul Fiscal și HG 1/2016 – Norme metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, cod 2710 1947.

Informaţiile cuprinse în aceste documente trebuie să fie reale/actuale la data prezentării acestora.

III.1.2) Economic and financial standing
III.1.2.2) Selection criteria as stated in the procurement documents
III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
Pentru contractele de achizitie de bunuri: executarea de livrari de tipul specificat. Experienţa similară, din care sa rezulte ca ofertantul a furnizat în ultimii trei ani produse similare cu cele care fac obiectul acordului-cadru, în valoare cumulată egală sau mai mare decât: 2 548 149,90 RON, la nivelul unui contract sau a mai multor contracte. În cazul în care ofertantul apelează la terţi susţinători, aceştia au obligaţia de a completa DUAE distinct. În cazul unui grup de operatori economici care depun ofertă comună, cerinţa minimă privind experienţa similară se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. Pentru confirmarea livrărilor de produse declarate ca experienţă similară, ofertantul are obligaţia de a prezenta recomandări/acte constatatoare/certificate/alte documente edificatoare emise sau contrasemnate de beneficiari.

Note:

— Conversia valorilor se va face la cursul mediu anual lei/valută comunicat de BNR. Pentru anul 2020 se va lua în considerare cursul de referinţă comunicat de BNR din ziua publicării anunţului de participare;

— Numărul de ani solicitaţi în vederea demonstrării experienţei similare se va calcula prin raportare la data-limită de depunere a ofertelor, stabilită iniţial (prin anunţul de participare), chiar dacă ulterior iniţierii procedurii autoritatea contractantă va decala această dată.

Proportia de subcontractare. Dacă ofertantul apelează la subcontractanţi şi utilizează capacităţile subcontractantului/subcontractanţilor pentru a îndeplini criteriile de calificare, se va prezenta câte un formular DUAE separat pentru fiecare dintre respectivii subcontractanţi, completat şi semnat în mod corespunzător de către fiecare dintre aceştia. Acordul de subcontractare se depune odată cu DUAE.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
Completarea DUAE cu următoarele informaţii: numărul şi data contractelor invocate drept experienţă similară, valoarea, beneficiarul, alte documente din care să rezulte modul de îndeplinire a cerinţei.

Completarea DUAE distinct. Terţul/terţii susţinători vor completa DUAE cu informaţii privind nivelul lor de experienţă, prin raportare la contractele executate în trecut, corespunzător susţinerii acordate.

Completarea DUAE distinct. Documentele justificative care fac dovada îndeplinirii celor asumate prin DUAE se vor prezenta la solicitarea autorităţii contractante, numai de către ofertanţii clasaţi pe primele trei locuri, în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Pentru confirmarea livrărilor de produse declarate ca experienţă similară, ofertantul are obligaţia de a prezenta recomandări/acte constatatoare/certificate/alte documente edificatoare emise sau contrasemnate de beneficiari, din care să rezulte cel puţin următoarele informaţii: denumirea produselor livrate, cantităţi sau valori, perioade de livrare şi modul de îndeplinire a livrărilor respective. Numărul de ani solicitaţi în vederea demonstrării experienţei similare se va calcula prin raportare la data-limită de depunere a ofertelor, stabilită iniţial (prin anunţul de participare), chiar dacă ulterior iniţierii procedurii autoritatea contractantă va decala această dată.

Completarea DUAE. Subcontractanţii precizează informaţiile aferente criteriilor de calificare pe care le îndeplinesc, menţionând numărul şi data contractului/acordului de subcontractare pentru partea propusă pentru subcontractare. Acordul de subcontractare se depune odată cu DUAE.

Notă: documentele justificative care fac dovada îndeplinirii cerinţei se vor prezenta la solicitarea autorităţii contractante, numai de către ofertanţii clasaţi pe primele trei locuri în clasamentul intermediar, întocmit la finalizarea evaluării ofertelor.


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open
IV.1.3) The procurement involves the establishment of a framework agreement

IV.1.3) Envisaged maximum number of participants to the framework agreement 3

Notice number in the OJ S 2019/S 249-617558
IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2020-07-10
IV.2.2) Local time 15:00


IV.2.6) Tender must be valid until
2020-10-10
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2020-07-10
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
In SEAP.


Additional Information:

Comisia de evaluare.


Section V: Complementary information



Additional Information:

Pentru vizualizarea documentaţiei de atribuire încărcate în SEAP, operatorii economici trebuie să aibă un program necesar vizualizării fişierelor semnate electronic.

Terţul susţinător va depune o declaraţie care să ateste că operatorul economic are obligaţia să furnizeze, la cerere şi fără întârziere, documentele privind susţinerea DUAE.

Operatorii economici pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor, în concordanţă cu numărul de zile specificat la pct. I.1 din Fişa de date a achiziţiei, numai prin intermediul SEAP.

Autoritatea contractantă va răspunde la orice solicitare de clarificări sau informaţii privind documentaţia de atribuire, în a 10-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, într-o perioada care nu depăşeşte cinci zile lucrătoare de la primirea acestora.

Acordul-cadru se va încheia cu maximum trei operatori economici, clasaţi în ordinea crescătoare a ofertelor de preţ.

Verificarea documentelor de calificare, a propunerii tehnice şi financiare: în cazul în care în scopul verificării documentelor de calificare, a conformităţii propunerii tehnice cu cerinţele caietului de sarcini sau în scopul verificării propunerii financiare, autoritatea contractantă solicită prezentarea anumitor documente, acestea trebuie transmise în SEAP, în format electronic.

În perioada de evaluare, ofertanţii vor urmări solicitările de clarificări în cadrul directorului „Întrebări” şi vor răspunde prin completarea spaţiului creat, respectiv prin ataşarea documentelor solicitate.

Autoritatea contractantă delegată va transmite răspunsul la clarificări numai prin intermediul SEAP.

Comunicarea privind rezultatul procedurii va fi realizata in SEAP si prin utilizarea uneia din următoarele modalităţi de comunicare: fax/mail.

Pe timpul derulării acordului-cadru, atribuirea unui contract subsecvent se face operatorului economic clasat pe primul loc. Atunci când, din motive obiective sau operatorul economic plasat pe primul loc este în imposibilitatea de a încheia/derula un contract subsecvent, atribuirea contractului subsecvent se face operatorului economic plasat pe următorul loc în clasament.


Review body:
Official name: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
Postal address: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Town: București
Postal code: 030084
Country: RO
Telephone: +40 213104641
E-mail: office@cnsc.ro
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
URL: www.cnsc.ro
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Conform Legii 101/2016 privind remediile și căile de atac.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Compartimentul juridic al UM 02022 Constanţa
Postal address: Str. Fulgerului nr. 99
Town: Constanța
Postal code: 900371
Country: RO
Telephone: +40 241610064
E-mail: um02022@navy.ro
Fax: +40 241610064
URL: www.bazanavala.ro

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-06-09

CPV Codes
09000000; Petroleum products, fuel, electricity and other sources of energy;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.