Romania-Craiova: Bitumen

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Romania-Craiova: Bitumen
OJEU (High Value) 322758-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-07-10
Deadline 2020-08-17 15:00:00
Nature Of Contract Supply contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE


Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. prin DRDP Craiova
National registration number: National registration number: 16054368
Postal address: Calea Severinului nr. 17
Town: Craiova
Postal code: 200768
Country: RO
Contact person: Durau Alexandra Roxana
Telephone: +40 251408735
E-mail: achizitiipublicebuget@andnet.ro
Fax: +40 251482231
NUTS code: RO411
Main address: www.cnadnr.ro
Address of the buyer profile (URL): www.e-licitatie.ro

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100098899

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.8) to the above mentioned address
I.4) Type of the contracting authority: BODY PUBLIC

Main Activity
I.5.1) Main Activity: HOUSING AND COMMUNITY AMENITIES

Section II: Object of Contract


Title:
Acord-cadru – „Achiziție bitum” (12 luni)

Reference number: 16054368/2020/62P

II.1.4) Short description
Achizitia este necesara pentru asigurarea materialelor necesare lucrarilor de intretinere curenta si periodica la partea carosabila a drumurilor nationale si autostrazilor.

Nota: termenul-limita pana la care operatorii economici interesati de participarea la procedura de achizitie publica au dreptul de a solicita clarificari in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 de zile inainte de termenul-limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si concret la toate solicitarile de clarificari in a 11-a zi inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.

II.01) Estimated value excluding VAT:
RON 6870000

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: RO413
II.2.3.2) Main site or place of performance:
DN67 km 35+550 dr.

II.1.4) Short description
Achizitia este necesara pentru asigurarea materialelor necesare lucrarilor de intretinere curenta si periodica la partea carosabila a drumurilor nationale si autostrazilor

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Componenta tehnica (conform HG 668/2017)
Weighting: 10
Cost/Price
Weighting: 90
II.02.07) Duration in months 12
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Additional Information:

Sursa 1- Transferuri de la bugetul statului pentru intretinere

Sursa 2- Venituri proprii pentru lucrari de intretinere


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Cerinta nr.1:

Operatorii economici (ofertantii unici/ofertantii asociati/tertii sustinatori/subcontractantii) nu trebuie sa se regaseasca în situatiile prevazute la art. 164, 165, 167 din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare.

Modalitatea de indeplinire:

Se va completa DUAE in conformitate cu art. 193 alin (1) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

Documentele justificative, care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante/entitatii contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc în clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor sunt:

— Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor si taxelor locale si alte venituri ale bugetului local (pentru toate sediile/punctele de lucru declarate in cadrul Certificatului Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial) sau, în cazul ofertanților străini, documente echivalente emise în țara de rezidență- valabile la momentul prezentarii,

— Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale la bugetul general consolidat (Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice) sau, în cazul ofertanților străini, documente echivalente emise în țara de rezidență – valabile la momentul prezentarii,

— Cazierul fiscal al operatorului economic,

— Documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 166 alin. (1) si (2), art. 167 alin. (2) si art. 171 din Legea 98/2016 privind achizitiile publice precum si alte documente edificatoare,

— Cazierul judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv sau, în cazul ofertanților străini, documente echivalente emise în țara de rezidență,

— alte documente edificatoare dupa caz.

In cazul in care tara de origine sau tara in care este stabilit ofertantul/tertul sustinator/subcontractantul nu se emit documente de natura celor prevazute mai sus sau respectivele documente nu vizeaza toate situatiile prevazute la art. 164, 165 si 167, autoritatea/entitatea contractanta are obligatia de a accepta o declaratie pe propria raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.

Cerinta nr.2:

Operatorii economici (ofertantii unici/ofertantii asociati/tertii sustinatori/subcontractantii) vor prezenta o Declaratie cu privire la conflictul de interese in conformitate cu prevederile art. 60 din Legea nr. 98/2016, cu completările si modificările ulterioare privind achizitiile publice. Se va completa Formularul nr. 3 din Sectiunea „Formulare” din Documentatia de Atribuire, stampilat si semnat de catre reprezentantul legal/imputernicit al ofertantului.

Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii/entitatii contractante cu privire la organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire sunt: Director General Regional-Bratu Bogdan Laurentiu;Director Economic-Gradinaru Mihai;Director Adj. Exploatare-Dobre Marius Florin;Sef Departament Investitii-Butoi Constantin Catalin;Sef Departament Mentenanta-Stoiana Mircea;Sef Serv. Productie-Lumezeanu Adrian;Ing. Serv. Productie-Berindeie Calin;Serv. Productie-Ing. Fetea Adrian Iulian;Sef Departament Juridic-Padeanu Antonio Theodor;Sef Departament Achizitii-Fetea George;Sef Birou Pregatire Documentatii-Durau Alexandra Roxana;Expert Achizitii Publice-Serviciul Achizitii-Lapadus Maria Iuliana;Sef Serviciul Achizitii-Grecu Irina Nina;Sef Compartiment CFP-Spiridon Adrian Dumitru;Ec. Compartiment CFP-Padeanu Corina Mariana; Delegat Compartiment Contracte -Cons.Jur. Bulugiu Mihai Andrei;Sef Compartiment Contracte-Cons. Jur. Goldstein Claudia Sofia;Ec.Birou Analiza Pret-Mitrica Dumitra;Sef Serv. Calitate, Mediu-Ing. Stefan Cristiana Maria

Nota 1: Documentele de calificare pentru indeplinirea cerintei trebuie sa fie valabile la data depunerii acestora.

Nota 2: Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante/entitatii contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc în clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor.

Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna dintre situatiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului de achizitie publica/sectoriala.

Modalitatea de indeplinire:

In vederea demonstrarii indeplinirii criteriului de capacitate de exercitare a activitatii profesionale, Ofertantul unic/Ofertantul asociat va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selectie" - Sectiunea A "Capacitatea de a corespunde cerintelor" - subsectiunea "Inscrierea in Registrul Comertului"

Ofertantii clasati pe primele doua locuri dupa aplicarea criteriului de atribuire vor prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii Contractante urmatoarele documente:

— Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial in integralitate, din care sa rezulte ca activitatea principala/secundara pe care o desfasoara conform codificarii CAEN corespunde obiectului contractului.

De asemenea, in Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial trebuie sa se regaseasca si urmatoarele informatii: datele de identificare ale operatorului economic, actionarii/ asociatii, organele de conducere, administratorii, membrii Consiliului de Administratie, membrii Consiliului de Supraveghere, cotele de participare. Informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la data prezentarii certificatului respectiv.

Nota 1: Pentru persoanele juridice straine, se vor prezenta documente edificatoare care dovedesc o forma de inregistrare in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este stabilit, din care sa reiasa informatiile solicitate de catre Autoritatea Contractanta. Pentru persoane juridice/fizice straine documentele care dovedesc o forma de înregistrare vor fi prezentate în traducere autorizata in limba romana.

Nota 2: In cazul unei asocieri, se vor prezenta documente pentru fiecare dintre membrii asocierii. Pentru indeplinirea cerintei este suficient ca obiectul de activitate al fiecarui membru sa fie in concordanta cu partea din contract pe care o va realiza.

Nota 3: Autoritatea contractanta poate solicita ofertantilor clasati pe primele II locuri, dupa aplicarea criteriului de atribuire, sa completeze sau sa clarifice documentele justificative prezentate ca dovada a informatiilor cuprinse în DUAE.

Nota 4: Cerința se aplică inclusiv pentru subcontractanți și/sau terți susținători. Acestia completează informațiile aferente situației lor la nivelul DUAE distinct.

Documentele justificative, care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmeaza a fi prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantii clasati pe locul I si locul II în clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor in urma aplicarii criteriului de atribuire.

III.1.2.3) List and brief description of selection criteria
Specificati cifra de afaceri medie anuala Ofertantul trebuie sa demonstreze ca cifra de afaceri medie anuala a fost de minim 2.200.000,00 RON pe ultimii 3 ani, respectiv 2017, 2018, 2019.

III.1.2.4) Minimum level(s) of standards possibly required
In vederea indeplinirii cerinţei, ofertantul/ ofertantul asociat/ tertul sustinator va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selecţie" - Secţiunea B "Capacitatea economica si financiara". Ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii Contractante, situatiile financiare sau extrase din situatiile financiare aferente anilor 2017, 2018 si 2019. Aceste documente vor fi prezentate si de catre ofertantul asociat, in situatia in care resursele acestuia au fost luate in considerare pentru indeplinirea cerinţei. Nota 1: Daca din motive obiective si justificate, operatorul economic nu este in masura sa prezinte documentele solicitate, acesta este autorizat sa faca dovada situatiei sale economice si financiare prin orice alt document care poate fi considerat adecvat. Nota 2: Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerinţa se demonstrează prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In aceasta situatie, si ofertantul asociat va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selecţie" - Secţiunea B "Capacitatea economica si financiara". Nota 3: a) Pentru transformarea in Lei se va utiliza cursul mediu pentru anul respectiv publicat pe site-ul www.bnr.ro: 2017-1 Euro= 4.5681 Lei; 2018-1 Euro= 4.6535 Lei; 2019-1 Euro= 4.7452 Lei. b) Pentru alte monede decât Euro, se transforma mai intai in Euro, utilizandu-se cursul mediu pentru anul 2017, 2018 si 2019 publicat pe site-ul http://ec.europa.eu/budget/inforeuro Pentru transformarea Euro in Lei se vor urma indicaţiile de la punctul a. Nota 4: In vederea indeplinirii cerinţei, ofertantul poate beneficia de susţinerea unui/unor tert/terti. In acest sens vor fi respectate prevederile art. 182 din Legea nr. 98/2016 si ale art. 48 din HG nr. 395/2016, cu modificarile si completarile ulterioare. Nota 5: In cazul in care ofertantul beneficiaza de susţinere din partea unui tert, tertul sustinator va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selecţie" - Secţiunea B "Capacitatea economica si financiara". Ofertantul va prezenta, odata cu depunerea DUAE: a) Angajamentul ferm privind sustinerea economica si financiara acordata de tertul sustinator, in conformitate cu Formularul nr.6 prezentat in Secţiunea “Formulare" din Documentaţia de atribuire din care rezulta modul efectiv in care se va materializa susţinerea acestuia/acestora; Conform prevederilor art. 184 din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completările ulterioare, prin angajamentul ferm, tertul/tertii se va/vor angaja ca va/vor răspunde in mod solidar cu ofertantul pentru executarea contractului de achiziţie publica. Răspunderea solidara a tertului/tertilor sustinator/sustinatori se va angaja sub condiţia neindeplinirii de către acesta/acestia a obligaţiilor de susţinere asumate prin angajament. b) documentele transmise ofertantului de catre tertul/tertii sustinator/sustinatori, din care rezulta modul efectiv prin care tertul/tertii sustinator/sustinatori va/vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, care se constituie in anexe la angajamentul ferm. Tertul sustinator va dovedi prin documentele prezentate ca detine toate resursele invocate ca element de sustinere a ofertantului. c) situatiile financiare sau extrase din situatiile financiare pentru anii 2017, 2018 si 2019 din care rezulta nivelul minim solicitat al cerintei privind situatia economica si financiara. Documentele mentionate la punctul c) vor fi prezentate de ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autoritatii contractante.

III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
Pentru contractele de achizitie de bunuri: executarea de livrari de tipul specificat Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a livrat in ultimii 3 ani (perioada ce se calculeaza de la data limita de depunere a ofertelor) produse similare cu cele supuse prezentei proceduri, a caror valoare/valoare cumulata este de minim 2.200.000,00 RON fara TVA la nivelul unuia sau mai multor contracte. Nota: Prin produse similare se inteleg: produse prefabricate din beton. Pentru calculul echivalentei se va aplica cursul mediu anual leu/alta valuta comunicat de BNR pentru fiecare an in parte, astfel: 2017-1 Euro= 4.5681 Lei; 2018-1 Euro= 4.6535 Lei; 2019-1 Euro= 4.7452 Lei. Ultimii 3 ani se calculeaza prin raportare la data limita de depunere a ofertelor stabilita de autoritatea contractanta prin anuntul de participare. Astfel, in concordanta cu prevederile art. 13 alin (2) din Instructiunea Presedintelui ANAP nr. 2/2017, in cazul in care se decaleaza termenul de depunere al ofertelor, se va extinde corespunzator (cu zilele de decalare) si perioada aferentă experientei similare. MODALITATEA DE INDEPLINIRE: Nota 1: Modalitate prin care poate fi demonstrata îndeplinirea cerintei: Se va completa DUAE – Partea a IV – „Conditii de selectie - Sectiunea C - Capacitatea tehnica si profesionala” de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire cu informatiile aferente situatiei lor: numarul, data si obiectul contractului invocat drept experienta similara, beneficiarul acestuia si datele sale de contact, data si numarul documentului de livrare/receptie, precum si ponderea si/sau activitatile pentru care a fost responsabil, impreuna cu valoarea acestora, fara TVA. Documentele justificative care probeaza îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmeaza sa fie prezentate, la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe locul I în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE la momentul prezentarii sunt: - certificate/documente emise sau contrasemnate de catre beneficiari care sa confirme livrarea respectivelor produse, valoarea exprimata in lei fara TVA, precum si perioada de livrare a lor.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
Nota 2:Informatii privind Asocierea: Daca un grup de operatori economici depun o oferta comuna, cerinţa se demonstrează prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In aceasta situaţie, si ofertantul asociat va completa DUAE - Partea IV "Criteriile de selecţie” - Secţiunea C “Capacitatea tehnica si profesionala”, Subsectiunea "Pentru contractele de achizitie de lucrari: executarea de lucrari de tipul specificat". In cazul in care ofertantul este o asociere de operatori economici, va incarca in SICAP odata cu DUAE distinct pentru fiecare membru al asocierii, Formularul nr. 10 - Acord de asociere, semnat cu semnatura electronica extinsa. Daca oferta comuna este declarata castigatoare, la semnarea contractului, se va prezenta Acordul de asociere autentificat, in conformitate cu prevederile art. 54 alin. (2) din Legea nr. 98/2016. Documentele justificative care probează cele asumate in angajamente/acorduri vor fi solicitate doar ofertantului declarat câştigător la solicitarea autoritatii contractante. Nota 3: Informatii privind Tertul sustinator in sustinerea tehnica sau profesionala acordata ofertantului. Daca ofertantul beneficiază de susţinerea din partea unui/unor tert/terti in vederea îndeplinirii unui/unor criteriu/ii de calificare, ofertantul are obligaţia de a completa DUAE - Partea II “Informaţii referitoare la operatorul economic", Secţiunea C “Informaţii privind utilizarea capacitatilor altor entitati". De asemenea, fiecare tert susţinător va completa un formular DUAE separat.In cazul in care beneficiaza de sustinere din partea unui tert, ofertantul va prezenta, odata cu DUAE: a) Angajamentul ferm privind sustinerea tehnica si profesionala acordata de tertul sustinator, in conformitate cu Formularul nr.7 prezentat in Secţiunea “Formulare" din Documentaţia de atribuire din care rezulta modul efectiv in care se va materializa susţinerea acestuia/acestora. Conform prevederilor art. 184 din Legea nr. 98/2016. cu completările ulterioare, prin angajamentul ferm, tertul/tertii se va/vor angaja ca va/vor răspunde in mod solidar cu ofertantul pentru executarea contractului de achiziţie publica. Răspunderea solidara a tertului/tertilor sustinator/sustinatori se va angaja sub condiţia neindeplinirii de către acesta/acestia a obligaţiilor de susţinere asumate prin angajament. b). Documentele transmise ofertantului de catre tertul/tertii sustinator/sustinatori, din care rezulta modul efectiv prin care tertul/tertii sustinator/sustinatori va/vor asigura indeplinirea propriului angajament de sustinere, care pot fi: certificate/documentc emise sau consemnate de o autoritate ori de către clientul beneficiar/procese verbale de receptie, documente constatatoare emise de autoritatile contractante/certificari de buna executie, din care sa reiasa toate elementele necesare pentru confirmarea îndeplinirii cerinţei de capacitate tehnica, respectiv lucrari executate, beneficiarul acestora, perioada de executie si valoarea acestora. Nota 4: Informatii privind Subcontractantul. In cazul in care ofertantul va subcontracta o parte din contract, ofertantul are obligaţia de a completa DUAE, "Criteriile de selecţie” - Secţiunea C “Capacitatea tehnica si profesionala”, Subsectiunea "Proportia de subcontractare". Subcontractantul va completa un formular DUAE separat. De asemenea, operatorul economic va depune odata cu oferta si Formularul nr. 16- Acordul de subcontractare din cadrul Documentatiei de atribuire.


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open
IV.1.3) The procurement involves the establishment of a framework agreement


IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2020-08-17
IV.2.2) Local time 15:00


IV.2.6) Tender must be valid until
2020-12-17
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2020-08-17
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
In SEAP


Additional Information:

Membrii comisiei de evaluare si reprezentantii ANAP, daca e cazul.


Section V: Complementary information



Additional Information:

1. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt situate pe primul loc, departajarea se va realiza in conformitate cu prevederile art. 139 din HG 395/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Plata se efectueaza pe baza facturii fiscale, in termen de 45 de zile (sursa de finantare -Venituri proprii), respectiv in termenul de 60 de zile (pentru sursa de finantare Transferuri de la bugetul de stat) de la data inregistrarrii acesteia la Secretariatul D.R.D.P.Craiova, conform Deciziei Directorului General al C.N.A.I.R S.A NR.687/04.06.2013.(Anexa 1).

In Decizie Directorului General al C.N.A.I.R S.A NR.687/04.06.2013 se mentioneaza:

„-Din analiza circuitului cu privire la solicitarile de fonduri catre Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, anexa 1, rezulta ca fiind necesar, pentru toate contractele avand ca sursa de finantare sume alocate prin legea bugetului de stat, un termen de plata de 60 de zile.”

„-Din analiza circuitului cu privire la cererile de fonduri din venituri proprii, anexa 2, rezulta ca fiind necesar, pentru toate contractele avand ca sursa de finantare veniturile proprii ale CNAIR SA, un termen de plata de 45 de zile.”toate contractele avand ca sursa de finantare veniturile proprii ale CNADNR SA, un termen de plata de 45 de zile.”


Review body:
Official name: Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
Postal address: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Town: București
Postal code: 030084
Country: RO
Telephone: +40 213104641
E-mail: office@cnsc.ro
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
URL: http://www.cnsc.ro
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art. 8 din Legea nr. 101/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Departamentul juridic – DRDP Craiova
Postal address: Calea Severinului nr. 17
Town: Craiova
Postal code: 200768
Country: RO
Telephone: +40 251408723
E-mail: jurist@drdpcv.ro
Fax: +40 251482231
URL: http://craiova.cnadnr.ro/

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-07-07

CPV Codes
44113610; Bitumen;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.