Hungary-Budapest: Railway-track construction materials

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Hungary-Budapest: Railway-track construction materials
OJEU (High Value) 405570-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-08-28
Deadline 2020-09-30 11:00:00
Nature Of Contract Supply contract
Awarding Authority
Procedure Negotiated procedure

Description :
CONTRACT NOTICE



Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság
National registration number: National registration number: EKRSZ_35803375
Postal address: Könyves Kálmán krt. 54–60.
Town: Budapest
Postal code: 1087
Country: HU
Contact person: Szili Orsolya
Telephone: +36 302257586
E-mail: szili.orsolya@mav.hu
Fax: +36 15114253
NUTS code: HU1
Main address: http://www.mavcsoport.hu

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000643382020/reszletek

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.6)Tenders or requests to participate must be submitted electronically via:
https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000643382020/reszletek
I.3.8) to the above mentioned address


Section II: Object of Contract


Title:
Szöghevederek beszerzése

Reference number: EKR000643382020

II.1.4) Short description
Adásvételi keretszerződés a MÁV Zrt. vasúti pályájához tartozó felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges szöghevederek beszerzése nettó 150 000 000 Ft keretösszegben, az alábbiak szerint: alapösszeg nettó 116 000 000 Ft további nettó 34 000 000 Ft értékbeli opcióval.


Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: HU110
II.2.3.2) Main site or place of performance:
Pályavasúti szakanyag centrum

1131 Budapest, Madridi utca 9.

II.1.4) Short description
Adásvételi keretszerződés a MÁV Zrt. vasúti pályájához tartozó felújítási, karbantartási munkáihoz szükséges szöghevederek beszerzése nettó 150 000 000 Ft keretösszegben, az alábbiak szerint: alapösszeg nettó 116 000 000 Ft további nettó 34 000 000 Ft értékbeli opcióval.

Ajánlatkérő által tervezett mennyiség 4 180 darab szögheveder.

Ajánlatkérő a becsült érték meghatározásakor alkalmazott statisztikai alapon, TÁJÉKOZTATÓ jelleggel adta meg a mennyiségeket. A szerződéskötést követően ténylegesen lehívott hevederek mennyisége a jelen pontban meghatározottaktól eltérhet.

II.2.5) Award criteria:
Cost/Price
II.02.07) Duration in months 24
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: yes
II.2.7.6) Description of renewals:
Szerződő felek közös nyilatkozata alapján további egy alkalommal 12 hónapos határozott időtartammal a szerződés meghosszabbítható, amennyiben a lehívott eseti megrendelések összértéke a szerződés lejárta előtt 90 nappal nem érte el a szerződés lehívási kötelezettséggel érintett keretösszegét.

II.2.9) Envisaged number of candidates 100
II.2.9,4) Objective criteria for choosing the limited number of candidates:
A részvételre jelentkezők tervezett számának megadás a hirdetmény feladás érdekében történt, ajánlatkérő nem kívánja korlátozni a jelentkezők számát.

II.2.10) Variants will be accepted: no
II.2.11) Options
II.2.11.2) Description of options
Ajánlatkérő a speciális beszerzési igénye alapján nettó 150 000 000 Ft keretösszegben az alábbiak szerint: alapösszeg nettó 116 000 000 Ft további nettó 34 000 000 Ft értékbeli opcióval adásvételi keretszerződés keretében. A lehívási kötelezettséggel érintett összegen felüli értéket tekinti ajánlatkérő opcionális résznek: nettó 34 000 000 HUF, melyet a keretszerződés alapján eseti megrendelések keretében fog lehívni igény szerint.

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Additional Information:

Ajánlatkérő nem biztosítja részajánlattétel lehetőségét. A beszerzés tárgyának jellege nem teszi lehetővé a közbeszerzésnek egy adott részére történő ajánlattételt. A közbeszerzés tárgyát tekintve mind gazdasági, műszaki és minőségi szempontokat figyelembe véve döntött az ajánlatkérő a részekre bontás mellőzése felől. A gazdasági ésszerűtlenség miatt a közbeszerzési eljárás nem bontható részekre. A terméket a MÁV Zrt. az egységes pályaszerkezetbe építette és építi bele a jövőben is. Műszaki szempontból a termékek homogenitása országosan, egységesen szükséges, a homogenitás miatt azonban a verseny nem szűkül, a gyártási feltételek megegyeznek, a nagyobb volumen miatt kedvezőbb ár várható. Az igények hektikusan oszlanak el mind időszakban mind pedig területileg. Esetleges részajánlatnál a változó igényeket nem lehetne kezelni az előzetes tervezéshez képest, így egyes szerződések korábban kimerülnének, míg más szerződések felesleges keretet tartalmaznának.


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Kizáró okok:

Az eljárásban nem lehet részvételre jelentkező, alvállalkozó és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, akivel szemben a Kbt. 62.§ (1)-(2) bekezdésben meghatározott kizáró okok fennállnak.

Ajánlatkérő kizárja az eljárásból azt a részvételre jelentkezőt, alvállalkozót, alkalmasság igazolásában résztvevő gazdasági szereplőt, aki részéről a kizáró ok az eljárás során következett be (Kbt. 74.§ (1) bekezdés b) pont).

Előzetes igazolási mód:

Részvételre jelentkezőnek a részvételi jelentkezésének benyújtásakor az egységes európai közbeszerzési dokumentum benyújtásával kell előzetesen igazolnia, hogy nem tartozik a Kbt. 62. § (1) és (2) bekezdésének hatálya alá.

A gazdasági szereplőknek az EEKD-ban fel kell tüntetniük azt is, hogy a III. és IV. fejezet szerinti igazolások kiállítására, mely szerv jogosult.

A Kr. 15.§ (1) bekezdése alapján a részvételre jelentkező az alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó, vagy más szervezet vonatkozásában csak az egységes európai közbeszerzési dokumentumot (továbbiakban: EEKD) köteles benyújtani a Kbt. 62.§-ában foglalt kizáró okok hiányának igazolása érdekében. Közös részvételre jelentkezés esetén a közös részvételre jelentkezők esetében külön EEKD-t kell benyújtani.

Azon alvállalkozók tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában a részvételre jelentkező a Kbt. 67.§ (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot kell benyújtani. A nyilatkozatot akkor is be kell nyújtani, ha az ajánlatkérő az eljárásban nem írta elő a már ismert alvállalkozók megnevezését.

Utólagos gazolási mód:

A magyarországi letelepedésű részvételre jelentkező(k), valamint adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő gazdasági szereplő(k) vonatkozásában a 321/2015 (X.30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr.) 4. § és 8.§-ai szerint kell igazolni a Kbt. 62.§ (1)-(2) bekezdésében foglalt kizáró okok fenn nem állását.

Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére, továbbá a Kbt. 35.§ (2a) és 65.§ (12) bekezdéseire.

A nem Magyarországon letelepedett részvételre jelentkezők esetében az ajánlatkérő a Kr. 4.§ és 10.§-ai szerinti igazolásokat és írásbeli nyilatkozatokat fogadja el.

Öntisztázás lehetősége a Kbt. 64.§ (1)-(2) bekezdés szerint. Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a jelen pontban nem szabályozott esetekben a Kr. 1-16.§-ok alkalmazása szükséges.

III.1.2.3) List and brief description of selection criteria
P1) A Kr. 19.§ (1) bekezdés b) pontja alapján az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év saját vagy jogelődje számviteli jogszabályok szerinti beszámoló benyújtásával. Amennyiben a kért beszámoló a céginformációs szolgálat honlapján megismerhető, a beszámoló adatait ajánlatkérő ellenőrzi.

A Kr. 19.§ (3) bekezdése alapján amennyiben az ajánlattevő olyan jogi formában működik, amely tekintetében a beszámoló benyújtása nem lehetséges, ebben az esetben ajánlatkérő elfogadja az ajánlattevő nyilatkozatát az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év értékesítés nettó árbevételéről, továbbá indokolását a jogi forma tekintetében.

A Kr. 19.§ (2) bekezdése alapján amennyiben az ajánlattevő azért nem rendelkezik ezen irattal, mert a működését az előírt időszak kezdete után kezdte meg, alkalmasságát a közbeszerzés tárgyából (szöghevederek gyártása és/vagy eladása) származó nettó árbevételéről szóló nyilatkozattal jogosult igazolni.

Előzetes igazolás:

Az alkalmassági követelmények előzetes igazolására a Kr. 2.§ (5) bekezdése alapján ajánlattevő vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet EEKD-ban feltüntetett egyszerű nyilatkozatot nyújt be az előírt alkalmassági követelmény tekintetében.

Utólagos igazolás:

Az alkalmassági követelmények utólagos igazolására a Kbt. 69.§ (4) bekezdése szerinti felhívására az EEKD-ban tett nyilatkozatával összhangban az előírt dokumentumot (utolsó három lezárt üzleti évi beszámolója, amennyiben ez a céginformációs szolgálat honlapján nem érhető el) vagy nyilatkozatot kell benyújtania.

Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 65.§ (6)-(8) bekezdéseire, továbbá a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére.

III.1.2.4) Minimum level(s) of standards possibly required
P1) Alkalmas az ajánlattevő, ha az utolsó három mérlegfordulónappal lezárt üzleti év gazdálkodási adatai alapján az adózott eredménye legalább két évben nem negatív.

Amennyiben ajánlattevő az előírt időszak kezdete után kezdte meg működését, e pont szerint alkalmas, ha működésének ideje alatt a közbeszerzés tárgyából (szöghevederek gyártása és/vagy eladása) származó nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a nettó 50 000 000 HUF-ot.

III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
M1) A Kr. 21.§ (1) bekezdés a) pontja alapján csatolni kell az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három év legjelentősebb, közbeszerzés tárgya szerinti (szöghevederek gyártása és/vagy eladása) egy vagy több szerződésből származó, szerződésszerűen teljesített szállításaira vonatkozó referencia nyilatkozatot vagy igazolást legalább az alábbi tartalommal:

— szerződést kötő másik fél megnevezése, címe (székhely),

— kapcsolattartó személy megnevezése, elérhetősége (cím, telefonszám, e-mail-cím),

— szerződés tárgya, mennyisége, oly módon, hogy abból az alkalmassági követelménynek való megfelelés egyértelműen megállapítható legyen,

— teljesítés ideje (év, hónap, nap megjelöléssel, kezdő és befejező időpontja),

— a teljesítés a szerződésnek és az előírásoknak megfelelően történt-e.

Az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb hat éven belül megkezdett szállításokat is figyelembe veszi, de ennél korábban megkezdett szállításokat már nem.

A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21/A. § alapján az ajánlatkérő a teljesítés igazolásaként köteles elfogadni annak igazolását is, ha a referencia követelményben foglalt eredmény vagy tevékenység a szerződés részteljesítéseként valósult meg.

Előzetes igazolás:

Az alkalmassági követelmények előzetes igazolására a Kr. 2.§ (5) bekezdése alapján ajánlattevő vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet EEKD-ban feltüntetett egyszerű nyilatkozatot nyújt be az előírt alkalmassági követelmény tekintetében.

Utólagos igazolás:

Az alkalmassági követelmények utólagos igazolására a Kbt. 69.§ (4) bekezdése szerinti felhívására az EEKD-ban tett nyilatkozatával összhangban az előírt dokumentumot (referencianyilatkozat/igazolás) kell benyújtania.

Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 69. § (11a) bekezdésére.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
Alkalmas az ajánlattevő, ha

M1) rendelkezik az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben a közbeszerzés tárgya szerinti (szöghevederek gyártása és/vagy eladása), egy vagy több szerződésből származó, összesen legalább 2 000 darabra vonatkozó szerződésszerűen teljesített referenciával.

III.01-06_01) Deposits and guarantees required:
Késedelmi kötbér, nem teljesítési kötbér, hibás teljesítési kötbér az alábbiak szerint:

— késedelem esetén: minden késedelemmel megkezdett nap után a szerződésszegéssel érintett nettó szerződéses érték 0,5 %-a, a kötbérmaximum a szerződésszegéssel érintett nettó szerződéses érték 20 %-a

— meghiúsulás esetén: a lehívási kötelezettséggel érintett teljes nettó szerződéses érték 20 %-a,

— hibás teljesítés esetén a szerződésszegéssel érintett nettó szerződéses érték 15 %-a.

A kötbér alapja a szerződésszegéssel érintett eseti megrendelés nettó ellenértéke, míg amennyiben a szerződésszegés a teljes szerződést érinti, abban az esetben a lehívási kötelezettséggel érintett nettó szerződéses érték a kötbér alapja.

III.01-07_01) Main financing conditions and payement arrangements and/or reference to the relevant provisions governing them:
A beszerzés saját forrásból valósul meg. Ajánlatkérő előleget nem fizet, fizetési biztosítékot nem ad.

A közvetlen megrendelések igazolt teljesítését követően benyújtott számlák ellenértékét Ajánlatkérő a számla kézhezvételétől számított 30 napos fizetési határidő mellett, a Ptk. 6:130. § (1)-(2) bek-ben foglaltak szerint köteles teljesíteni. E tekintetben irányadók a Kbt. 135. § (1), (5)-(6) bek-ben részletesen meghatározottak. Az ajánlattétel, a szerződéskötés és a kifizetések pénzneme HUF. A számla kibocsátására a Kbt. 27/A.§-a irányadó.

Késedelmes fizetés esetén ajánlattevő a fizetés esedékességét követő naptól a pénzügyi teljesítésnapjáig a Ptk. 6:155.§ (1) bek-ben meghatározott mértékű késedelmi kamatfelszámolására jogosult.

A részletes szabályokat az ajánlattételi dokumentáció részét képező szerződéstervezet tartalmazza.

III.01-08_01) Legal form to be taken by the group of economic operators to whom the contract is to be awarded:
Ajánlatkérő nem teszi lehetővé a szerződés teljesítése érdekében gazdálkodó szervezet létrehozását. Közös ajánlattétel esetén utalni kell a közös ajánlattevők szándékára.

III.2.2) Contract performance conditions
Ajánlattevő a Szerződés tárgyára jótállást vállal, melynek időtartama a termék vonatkozásában a szerződésszerű átadás-átvétel (eseti megrendelések alapján) napjától számított 1 év. A további, részletes szabályokat az ajánlattételi dokumentáció részét képező szerződéstervezet tartalmazza.


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Competitive Negotiation

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2020-09-30
IV.2.2) Local time 11:00
IV.2.3) Estimated date of dispatch of invitations to tender or to participate to selected candidates
2020-11-11


IV.2.6) Duration in months (from the date stated for receipt of tender): 2

Section V: Complementary information


VI.2.1) Electonic ordering will be used
VI.2.2) Electronic invoicing will be accepted
VI.2.3) Electronic payment will be used

Additional Information:

1) A választott eljárástípus – tárgyalásos eljárás – jogalapja: a közszolgáltatók közbeszerzéseire vonatkozó sajátos közbeszerzési szabályokról szóló 307/2015. (X.27.) Kr. 2.§ (2) bek alapján.

2) Az eljárásban való részvétel feltétele az EKR rendszerbe történő regisztráció. (424/2017. (XII.19.) Korm. rendelet.).

3) A bontás a 424/2017. (XII.19.) Kr. 15.§ (2) bek szerint zajlik,, melyről információt az Kbt. 68.§ (1b)-(1d) és (7) bekezdései szerint kapnak RJ-k.

4) AK a hiánypótlás és a felvilágosítás-adás lehetőségét a Kbt. 71.§-a szerint biztosítja és nem alkalmazza a Kbt. 71.§ (6) bek-ben előírt korlátozást. A hiánypótlásokat az EKR rendszerben kell megtenni.

5) A részvételi jelentkezés elkészítésével, benyújtásával kapcsolatban felmerülő költség a részvételre jelentkezőt (RJ) terheli, kivéve az EKR-rel kapcsolatos költséget.

6) RJ-nek a Kbt. 66.§ (1) bek-e alapján a részvételi felhívásban, dok-ban meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelően kell elkészítenie részvételre jelentkezését. A formai követelményekre vonatkozó előírásokat a dok tartalmazza. A Kbt. 66.§ (3) bek-e alapján RJ nem tehet ajánlatot.

7) A Kr. 30.§ (4) bek-e alapján AK tájékoztatja RJ-ket, hogy a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékéhez képest a P1, M1 szerinti alkalmassági követelmények esetében szigorúbb feltételeket állapított meg.

8) A közb-i eljárás során benyújtandó dokumentumok a Kbt. 47.§ (2a) bek-e alapján – ha jogszabály eltérően nem rendelkezik – egyszerű elektronikus másolatban is benyújthatók. Felhívjuk a figyelmet a Kbt. 41/A. §-ára. Nyilatkozat a Kbt.66.§ (6) bek a)-b) szerint az alvállalkozókról. A jelentkezésbe csatolandó dokumentumok listáját a dok tartalmazza.

9) Folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében a Kbt. 13.§-a irányadó.

10) AK közli, hogy a nem forintban rendelkezésre álló adatokat (árbevétel) eredeti devizanemben kéri megadni. Az idegen devizanemben megadott adatok forintra történő átszámítására ajánlatkérő árbevételre vonatkozó adatok esetében az üzleti év mérlegforduló napján hatályos MNB deviza közép- árfolyamot alkalmazza, illetve ennek hiányában az ECB által ugyan ebben az időpontban jegyzett devizák keresztárfolyamából számított árfolyam kerül alkalmazásra.

11) Az ajánlattételi szakaszban benyújtott ajánlatok elbírálásának szempontja: a legalacsonyabb ár, azaz nettó összár (HUF).

12) AK nem alkalmazza a Kbt. 75. § (2) bek e) pontját.

13) AK tájékoztatja RJ-ket, hogy a 320/2015. Kr alapján folyamatba épített ellenőrzés mellett folytatja le az eljárást, így az ajánlattételi szakaszban a végleges ajánlat benyújtási határidejétől számított 60 nap az ajánlati kötöttség.

14) AK tájékoztatja RJ-ket, hogy az eljárással kapcsolatosan a közép-európai idő az irányadó. Továbbá AK a Kbt. 87. § (6) bekezdés alapján jelzi, hogy fenntartja annak a lehetőségét, hogy az első ajánlatok beérkezését követően dönthet úgy, hogy nem tart tárgyalást.

15) A kiegészítő tájékoztatásra vonatkozó előírásokat a dok tartalmazza.

16) A jelen eljárás során a mindenkori magyar jog az irányadó.

17) Az ajánlatkérő tájékoztatja részvételre jelentkezőket, hogy az eljárás ajánlattételi szakaszában a megajánlott termékek vonatkozásában előírja a környezetvédelmi termékdíjról és annak megfizetéséről szóló nyilatkozat benyújtását és csatolni kell a részletes árajánlatot excel és cégszerűen aláírt (.pdf) formában is.

18) RJ-nek ajánlattételi szakaszban csatolnia kell egy független szervezet által kiállított érvényben lévő igazolást (Nemzeti Műszaki Értékelés vagy DeBo típusvizsgálati igazolás vagy azzal egyenértékű dokumentum a kapcsolódó mellékletekkel és a vizsgálat alapját képező dokumentumokkal együtt) a megajánlott termékek vonatkozásában, amely tanúsítja, hogy a megajánlott termék megfelel az MSZ 5781:1980 szabványnak és a szerződés ideje alatt köteles fenntartani. Nyertes AT-nek a szerződéskötéskor rendelkeznie kell a megajánlott termékre vonatkozó, MÁV Zrt. által kiadott alkalmazási engedéllyel vagy hozzájárulással. Ajánlatkérő felhívja T. Ajánlattevő figyelmét, amennyiben rendelkezik, gyártmánytervvel, rajzokkal, ajánlatához szíveskedjen csatolni! Ezen doku.-k nem a szakmai ajánlat részei. Amennyiben részvételre jelentkező a termékek forgalmazója, az ajánlattételi szakaszban csatolnia kell a gyártóval történt garanciális megállapodást a garancia érvényesítése érdekében, továbbá a részletes ártáblázatban jelölnie kell, hogy ki a termék gyártója.

19) Ajánlattételi szakaszban szükséges csatolni a szabványnak való megfelelőségről szóló nyilatkozatot.

20) A hirdetményfeladó rendszerben alkalmazott karakterkorlátozás miatt minden egyéb rendelkezést a dok tartalmaz.

21) FAKSZ: Kajzinger Zsoltné, lsz: 00530; Hőgye Gábor, lsz:00531; Dr. Varga Rita Zsófia, lsz: 01118; dr. Lakatos Orsolya, lsz: 01117.

22) A felhívás és dok közötti esetleges eltérés esetén a felhívásban foglaltak az irányadók.

23) Ajánlatkérő a Kbt. 75. § (2) b) pontja alapján eredménytelenné nyilváníthatja az eljárást, amennyiben a végső ajánlati egységárak és az ehhez tartozó tervezett mennyiségek szorzatainak összege meghaladja az ajánlatkérő által a keretszerződésben vállalt lehívási kötelezettség mértékét. Ajánlatkérő a végső ajánlati ár bontása előtt ismerteti a rendelkezésre álló fedezetet.

24) A nettó egységár változtatását legfeljebb a szerződés megkötését követő 6. hónapban és az követően 6 havonta bármelyik Fél kezdeményezheti közbeszerzési dokumentációban meghatározottak szerint.

A részvételi jelentkezések felbontásának ideje: 2020.9.30. 13:00


Review body:
Official name: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postal address: Riadó u. 5.
Town: Budapest
Postal code: 1026
Country: HU
Telephone: +36 18828592
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Fax: +36 18828593
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
A Kbt. 148.§-ban foglaltak alapján.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postal address: Riadó u. 5.
Town: Budapest
Postal code: 1026
Country: HU
Telephone: +36 18828592
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Fax: +36 18828593

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-08-25

CPV Codes
34946100; Railway-track construction materials;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.