Bulgaria-gr. Kyustendil: Construction-site supervision services

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Bulgaria-gr. Kyustendil: Construction-site supervision services
OJEU (High Value) 459148-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-09-30
Deadline 2020-10-26 23:59:00
Nature Of Contract Service contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE


Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Община Кюстендил
National registration number: National registration number: 000261517
Postal address: пл. „Велбъжд“ № 1
Town: гр. Кюстендил
Postal code: 2500
Country: BG
Contact person: Десислава Петрова Алайкова-Стоева
Telephone: +359 885963400/+359 78551026
E-mail: ob_porachki@kustendil.bg
NUTS code: BG415
Main address: www.kustendil.bg
Address of the buyer profile (URL): https://app.eop.bg/buyer/14848

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://app.eop.bg/today/80802

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.6)Tenders or requests to participate must be submitted electronically via:
https://app.eop.bg/today/80802
I.4) Type of the contracting authority: REGIONAL AUTHORITY

Main Activity
I.5.1) Main Activity: GENERAL PUBLIC SERVICES

Section II: Object of Contract


Title:
„Извършване на консултантски услуги по чл. 166 от ЗУТ при изпълнение на СМР, по обособени позиции“


II.1.4) Short description
Предмет на настоящата обществена поръчка е избирането на независим изпълнител притежаващ професионална квалификация и практически опит в упражняването на строителен надзор по смисъла на ЗУТ за гарантиране законосъобразното изпълнение на строителните работи и разрешаване ползването на обектите от обхвата на обществената поръчка. В обхвата на обществената поръчка са включени за изпълнение следните дейности:

Дейност 1 — Оценка за съответствие на инвестиционния проект и изготвяне на доклад за съответствие, съгласно чл. 142, ал. 6 т.2 от ЗУТ — за обособени позиции № 1.

Дейност 2 — Упражняване на строителен надзор, съгласно ЗУТ и подзаконовите нормативни актове, свързани с неговото прилагане — за всички обособени позиции.

II.01) Estimated value excluding VAT:
BGN 54870

Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: yes



Description: Item/Lot 1
Title:
Извършване на оценка на съот-вието на инв. проект съгласно чл. 142, ал. 6, т. 2 от ЗУТ и упр. на стр. надзор при изп. на СМР за обект: „Основно обновяване на Спортен комплекс „Осогово“ гр. Кюстендил

II.2.1) Lot No: 1
NUTS code: BG415
II.2.3.2) Main site or place of performance:
Гр. Кюстендил

II.1.4) Short description
В обхвата на обособената позиция са включени за изпълнение следните дейности:

Дейност 1 — Оценка за съответствие на инвестиционния проект и изготвяне на доклад за съответствие, съгласно чл. 142, ал. 6 т. 2 от ЗУТ.

Дейност 2 — Упражняване на строителен надзор, съгласно ЗУТ и подзаконовите нормативни актове, свързани с неговото прилагане.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Качество на организацията на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката
Weighting: 60
Cost/Price
Weighting: 40
Value excluding VAT: BGN 47710
II.02.07) Duration in days 150
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Description: Item/Lot 2
Title:
„Упражняване на строителен надзор при изпълнение СМР на обект: „Сграда за читалище“, УПИ І, кв.30, с. Катрище, общ. Кюстендил“

II.2.1) Lot No: 2
NUTS code: BG415
II.2.3.2) Main site or place of performance:
Гр. Кюстендил

II.1.4) Short description
1. Упражняване на функциите на строителен надзор в периода от подписването на протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа (обр. 2) до подписването на „Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа“ (Протокол обр. 15) и издаване на разрешение за ползване за обекта;

2. Изготвяне на технически паспорт на обекта съгласно чл. 176б от ЗУТ и в обхвата, посочен в чл. 4 от Наредба № 5 от 28.12.2006 г. за техническите паспорти на строежите, издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, обн., ДВ, бр. 7 от 23.01.2007 г., в срок до 30 (тридесет) календарни дни от съставяне и подписване на констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (Акт обр. 15) „без забележки“;

3. Изготвяне на окончателен доклад по чл. 168, ал. 6 от ЗУТ в срок до 30 (тридесет) календарни дни след подписването от всички участници в строителството на констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (Акт обр. 15) „без забележки“ и представяне на необходимите становища от специализираните контролни органи (когато е приложимо).

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Качество на организацията на персонала, на който е възложено изпълнението на поръчката
Weighting: 60
Cost/Price
Weighting: 40
Value excluding VAT: BGN 7160
II.02.07) Duration in days 90
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
За всяка от обособените позиции, участникът да притежава валидно удостоверение по чл. 167 от ЗУТ за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобразно изискванията на Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, а за чуждестранните участници — аналогичен документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Забележка: при подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.

Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител за съответната обособена позиция да представи копие на валидно удостоверение по чл. 167 от ЗУТ за упражняване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ, издадено от началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобразно изискванията на Наредба № РД-02-20-25 от 3.12.2012 г. за условията и реда за издаване на удостоверение за вписване в регистъра на консултантите за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, а за чуждестранните участници — копие от документ, удостоверяващ правото да извършват такава дейност, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейския съюз, или на друга държава — страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

III.1.2.3) List and brief description of selection criteria
За обособена позиция № 1.

Участникът да притежава валидна застраховка по чл. 171 от ЗУТ за професионална отговорност за консултант, извършващ оценка за съответствието на инвестиционните проекти и за консултант, извършващ строителен надзор за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 3, т. 2 и ал. 4, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обектът, предмет на обособената позиция е първа група, втора категория строеж).

За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, както и да е със съответният лимит на отговорност, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

За обособена позиция № 2.

Участникът да притежава валидна застраховка по чл. 171 от ЗУТ за професионална отговорност за извършване на строителен надзор за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с лимит на отговорността — съгласно чл. 5, ал. 5 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обектът, предмет на обособена позиция № 2 е първа група, пета категория строеж)

За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, както и да е със съответният лимит на отговорност, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

Участникът попълва раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ в част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.

Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител за съответната обособена позиция да представи копие на застраховката за професионална отговорност съгласно чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), а за чуждестранните участници — копие от еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

III.1.2.4) Minimum level(s) of standards possibly required
За обособена позиция № 1.

Участникът да притежава валидна застраховка по чл. 171 от ЗУТ за професионална отговорност за консултант, извършващ оценка за съответствието на инвестиционните проекти и за консултант, извършващ строителен надзор за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 3, т. 2 и ал. 4, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обектът, предмет на обособената позиция е първа група, втора категория строеж).

За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, както и да е със съответният лимит на отговорност, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

За обособена позиция № 2.

Участникът да притежава валидна застраховка по чл. 171 от ЗУТ за професионална отговорност за извършване на строителен надзор за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, с лимит на отговорността — съгласно чл. 5, ал. 5 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обектът, предмет на обособена позиция № 2 е първа група, пета категория строеж).

За участник, установен/регистриран извън Република БЪЛГАРИЯ застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, както и да е със съответният лимит на отговорност, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.

III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
За всяка от обособените позиции участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил поне 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.

За „услуги, сходни с предмета на поръчката“, следва да се разбира консултантски услуги по оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на независим строителен надзор при изпълнение на строителство.

Доказване: участникът попълва от раздел В: „Технически и професионални способности“ в част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.

В случаите на 67, ал. 5 от ЗОП участникът, а при условията на чл. 112, ал. 1, т. 2 ЗОП определеният за изпълнител по съответната обособена позиция следва да представи списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
За всяка от обособените позиции участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил поне 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката.

За „услуги, сходни с предмета на поръчката“, следва да се разбира консултантски услуги по оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на независим строителен надзор при изпълнение на строителство.


Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2020-10-26
IV.2.2) Local time 23:59


IV.2.6) Tender must be valid until
2021-04-29
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2020-10-27
IV.2.7) Local time 15:00
IV.02.07) Place
В системата.


Section V: Complementary information



Additional Information:

1. За участниците в процедурата не трябва да са на лице основанията за отстраняване, посочени в чл. 54, ал. 1, т. 1—7 от ЗОП;

2. За участниците важат забраните, посочени в чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици и забраните по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ).

3. Участник, чието ценово предложение надвишава максимално допустимата стойност по съответната обособена позиция ще бъде отстранен от участие.

4. Участник, който е представил оферта, която е непълна или не отговаря на условията, посочени в документацията за участие ще бъде отстранен от участие.

Обособени позиции № 3 ще бъде възложена по реда на индивидуалната ѝ стойност, на основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП чрез сключване на договор на основание чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП. Стойността на обособената позиция не надхвърля 156 464 BGN и общата стойност на обособените позиции, възложени директно не надхвърля 20 на сто от общата стойност на поръчката.

Общата прогнозна стойност на настоящата обществена поръчка възлиза на 60 370 BGN (шестдесет хиляди триста и седемдесет лева) без включен ДДС, разпределена по обособени позиции както следва:

Обособена позиция № 1 — 47 710 BGN без включен ДДС;

Обособена позиция № 2 — 7 160 BGN без включен ДДС;

Обособена позиция № 3 — 5 500 BGN без включен ДДС.

Стойността на поръчката, която ще се възложи по реда на чл. 21, ал. 6 от ЗОП и представляваща Обособена позиция № 3 е в размер на 5 500 BGN без включен ДДС.

Остатъчната стойност на поръчката — в размер на 54 870 BGN (петдесет и четири хиляди осемстотин и седемдесет лева) без включен ДДС се възлага по реда приложим към общата стойност на цялата поръчка.


Review body:
Official name: Комисия за защита на конкуренцията
Postal address: бул. „Витоша“ № 18
Town: София
Postal code: 1000
Country: BG
Telephone: +359 29884070
E-mail: cpcadmin@cpc.bg
Fax: +359 29807315
URL: http://www.cpc.bg
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.


Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-09-25

CPV Codes
71521000; Construction-site supervision services;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.