Hungary-Budapest: Construction work

Get tender notifications and more sign up now and never miss an opportunity again. Already a member? log in to your account.

Title Hungary-Budapest: Construction work
OJEU (High Value) 627280-2020
Type Invitation to tender
Date Published 2020-12-24
Deadline 2021-01-27 12:00:00
Nature Of Contract Public works contract
Awarding Authority
Procedure Open procedure

Description :
CONTRACT NOTICE


Section I: Contracting authority

I.1) Name and addresses:
Official name: Újpesti Torna Egylet
National registration number: National registration number: EKRSZ_59572736
Postal address: Megyeri út 13.
Town: Budapest
Postal code: 1044
Country: HU
Contact person: Móczár Anita
Telephone: +36 705446126
E-mail: kozbeszerzes@ute.hu
Fax: +36 12721272
NUTS code: HU110
Main address: http://www.ute.hu

Communication
I.3) Procurement documents
(URL):https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000539982020/reszletek

Additional Information
I.3.4) Additional information can be obtained from:
I.3.6)Tenders or requests to participate must be submitted electronically via:
https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000539982020/reszletek
I.3.8) to the above mentioned address
I.4) Type of the contracting authority:
Sportegyesület
I.5.2) Other activity -
Sport

Section II: Object of Contract


Title:
UTE Jégcsarnok - kiszolgáló létesítmény építése

Reference number: EKR000539982020

II.1.4) Short description
Meglévő jégcsarnokhoz kapcsolódó kiszolgáló létesítmény építése.


Information about lots
II.1.6) This contract is divided into lots: no

Description: Item/Lot 1
NUTS code: HU11
II.2.3.2) Main site or place of performance:
1046 Budapest, Szilágyi utca 30. hrsz.: 76334/7

II.1.4) Short description
Az Újpesti Torna Egylet által üzemeltetett Szilágyi utcai atlétikai sporttelepen került megépítésre egy új gyakorló jégcsarnok. A jelen beszerzés tárgya a csarnok további részeinek, kiszolgáló egységeinek építése. Az eljárás alap műszaki tartalma a jégcsarnokhoz közvetlenül kapcsolódó öltöző épület teljes homlokzatának, a földszint kulcsrakész – minden szakági munkát magába foglalva-, valamint az emelet falazatainak kialakítását és az épület körüli, használatbavételhez szükséges környezet rendezést tartalmazza. Az opcionális rész a megépítendő épület emeleti részének teljes körű szakági és építészeti kialakítását foglalja magában, továbbá a csarnokhoz kapcsolódó környezet-, kert-, út- és parkoló további kialakítását. Az öltöző épület falazott szerkezetű fűtött, talajon fekvő, alápincézetlen, talajnedvesség elleni szigeteléssel ellátott, úsztatott padlószerkezettel készül. A vasbeton zárófödémein fordított rétegrendű, bitumenes lemez szigetelésű lapostető készül.

A jelen beruházási feladatokkal érintett épület nettó alapterülete 1530 m2, amely magában foglal a földszinten egy fogadóteret recepcióval, 8 db öltözőt vizesblokkokkal, az emeleten 4 db öltözőt vizesblokkokkal, konditermet, irodai és közösségi helységeket.

Az ellátandó feladatok részletes ismertetését a Műszaki Dokumentáció (tervek, költségvetés) és a szerződés tervezet tartalmazza. Az építési munka engedélyköteles tevékenység, a jogerős ép. engedélyt a Műszaki Dokumentáció tartalmazza. (ÉTDR: 201900064989)

Ha a kivitelezési munkákhoz egyéb (pl. terület előkészítési, kiegészítő, mérnöki, vagy dokumentálási) tevékenység – jogszabály, vagy a kivitelező vállalkozó szerint, a vállalkozó sajátos munkaszervezési, vagy egyéb tevékenységi jellemzőjéből adódóan – szükséges, annak elvégzése a megajánlott átalányár keretében Ajánlattevő (AT) feladata. AT-nek az ajánlati árat a fentiekre figyelemmel kell megadnia, oly módon, hogy az árazatlan költségvetés vonatkozó tételeinek árazásánál az esetlegesen kapcsolódó – a költségvetésben kifejezetten nem szereplő – előkészítési, kiegészítő, mérnöki, dokumentálási feladatok ellenértékét is figyelembe kell vennie.

AK a 321/2015.(X.30.) Korm. r. 46.§ (3) bekezdése alapján rögzíti, hogy a Műszaki Dokumentációban, a meghatározott gyártmányú vagy eredetű dologra, illetve konkrét eljárásra, amely egy adott gazdasági szereplő termékeit vagy az általa nyújtott szolgáltatásokat jellemzi, vagy védjegyre, szabadalomra, tevékenységre, személyre, típusra vagy adott származásra vagy gyártási folyamatra történő esetleges hivatkozás a szerződés tárgyának komplexitása, illetve a szerződés tárgyát képező építési beruházás tárgyának egyértelmű megjelölése érdekében történt. Ilyen esetben „vagy azzal egyenértékű”-t kell érteni azzal, hogy az egyenértékűség bizonyítása az ajánlattevő feladata.

A létesítményre a 322/2015. (X.30.) Korm. rendelet szerinti tartalommal bíró kiviteli tervdokumentáció került elkészítésre, amely a közbeszerzési Műszaki Dokumentáció részét képezi. Ha AT a saját munkaszervezése kapcsán szükségesnek találja, további szakági/részlet terv(ek) elkészítése a nyertes Ajánlattevő feladata.

Kivitelező feladata továbbá a kivitelezés megkezdését megelőzően és annak folyamán minden olyan mérnöki, dokumentálási feladat ellátása adott esetben (közmű egyeztetések, tervek benyújtása szolgáltató felé, kiegészítőterv,- speciális terv elkészítése, stb.), amely a közbeszerzési dokumentumokban megfogalmazott feladatok teljes körű megvalósításához – kivitelezéséhez – szükséges.

II.2.5) Award criteria:

Criteria: Többlet jótállási idő (a szerződés tervezet szerint kötelező jótállási időn felüli többlet jótállási idő, max. 36 hónap)
Weighting: 10

Criteria: Előteljesítés vállalása (az előírt teljesítési határidőhöz képest többletvállalás; naptári nap, max. 61 nap)
Weighting: 5

Criteria: Az M2)1. szakembernek a 266/2013.(VII.11.) Korm. R. által az MV-É jogosultság megszerzéséhez meghatározott szakmai gyakorlati időn felüli többlet FMV szakmai tapasztalata [hónap(ok)ban, max. 36 hónap]
Weighting: 5

Criteria: Az M2)2. szakembernek a 266/2013.(VII.11.) Korm. R. által az MV-ÉV jogosultság megszerzéséhez meghatározott szakmai gyakorlati időn felüli többlet FMV szakmai tapasztalata [hónap(ok)ban, max. 36 hónap]
Weighting: 5

Criteria: Az M2)3. szakembernek a 266/2013.(VII.11.) Korm. R. által az MV-ÉG jogosultság megszerzéséhez meghatározott szakmai gyakorlati időn felüli többlet FMV szakmai tapasztalata [hónap(ok)ban, max. 36 hónap]
Weighting: 5
Cost/Price
Weighting: 70
II.02.07) Duration in months 10
II.2.7.5) This contract is subject to renewal: no
II.2.10) Variants will be accepted: no
II.2.11) Options
II.2.11.2) Description of options
, mely magában foglal 4 db öltözőt vizesblokkokkal, konditermet (~109 m2), közösségi tereket, orvosi szobát, gépészeti teret. Az opciós tartalomból lehívhatóak lesznek gépészeti, elektromos és részleges építészeti munkák a teljes körű kialakításhoz. Valamint további kert- és környezet, út- és parkoló kialakítási munkákat.
2

Az opciók alkalmazása tekintetében Ajánlatkérő jogosult eldönteni, hogy; – mely tétel(ek)re, és – e tétel(ek) tekintetében (legfeljebb az adott tétel maximális mennyiségének erejéig) mekkora mennyiség vonatkozásában kívánja e jogát gyakorolni. Ennek megfelelően az opcióval összefüggésben az Ajánlatkérő nem kötelezhető az opciós tételek bármelyikének vagy az ezekhez meghatározott maximális mennyiségek részleges és/vagy teljes körű lehívására. A részletes feltételeket a szerződés tervezet tartalmazza.

A Műszaki Dokumentációban az opciós tételekre Ajánlatkérő külön költségvetést bocsájt ajánlattevők rendelkezésére. Az értékelés alapját az opciós tételeket is tartalmazó, tartalékkeret nélküli nettó vállalkozói díj képezi.

The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds): no

Additional Information:

1. Ajánlatkérő (AK) a Kbt. 75.§(2)e) pontját nem alkalmazza.

2. A Kbt. 27.§(3)b) alapján a 257/2018(XII.18.) Kr. 21.§(10) alapján a FAKSZ neve és lajstromszáma: dr. Magyar Balázs 00356.

3. AK a 424/2017(XII.19) Kr. szerint jár el.

4. A felhívás II.2.5) pontjához: Többlet jótállás: a legkedvezőbb megajánlás (36 hó)/Előteljesítés: a legkedvezőbb megajánlás (61 nap) 100 pontot kap (a 36 hó és a 61 nap feletti megajánlások is 100 pontot érnek), a többi pont meghatározása egyenes arányosítás alapján történik. Szakemberek többlet tapasztalata: Ha a 266/2013 Kr. által előírt jogosultság megszerzéséhez szükséges szakmai gyakorlaton felül további, egész hónapokban meghatározható FMV szakmai tapasztalatot az AT nem mutat be, akkor 0 (nulla) pontot kap. A maximálisan elfogadott többlet tapasztalat 36 hónap, ami 100 pontot jelent, ugyanakkor az e feletti megajánlás is 100 pontot jelent. AK a 36 hónapnál magasabb megajánlások esetén a képlet alkalmazása során minden esetben a maximálisan megajánlható 36 hónaphoz viszonyít, mint legjobb megajánláshoz, még akkor is, ha az AT esetleg a 36 hónapnál magasabb megajánlást tesz.


Section III: Legal, economic, financial and technical information

III.1.1) List and brief description of conditions
Nem lehet ajánlattevő (AT), alvállalkozó (AV) és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában az a gazdasági szereplő (GSZ), aki a Kbt. 62.§(1)-(2) szerinti kizáró okok hatálya alá tartozik. Ajánlatkérőnek (AK) ki kell zárnia az eljárásból azt az AT-t, AV-t vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő GSZ-t, amely részéről a kizáró ok az eljárás során következett be. (Kbt.74.§ (1)) AK felhívja az AT-k figyelmét a 321/2015.(X.30.) Kr. 3-7.§-aira

Előzetes igazolási mód:

A 321/2015.(X.30.) Kr. 1.§ (1) szerint: EEKD. AT az alkalmasságot igazoló AV vagy más szervezet vonatkozásában csak az EEKD-t köteles benyújtani a kizáró okok hiányának igazolására (Kr. 15.§ (1) bek.) Az alk. ig. részt vevő AV tekintetében az EEKD benyújtásával AT eleget tesz a Kbt.67.§(4) bek szerinti nyilatkozati kötelezettségének. Azon AV-k tekintetében, amelyek nem vesznek részt alkalmasság igazolásában, az AT a Kbt. 67.§(4)bek. szerint nyilatkozik (Kr.15.§ (2) bek.)

AK a Kbt. 69.§ (4)-(7) bek. és a Kr.1.§(7)bek., 8.§, 10.§,14.§ és 16.§ szerint jár el.

Az EEKD kitöltésére irányadó a Kr. 4.§, 6.§ (1)-(2) bek. AT-nek a 62.§(1) kb) és kc) alpontjai hatálya alá nem tartozását a Kr. 8.§ ib) és ic) alpontjaiban, illetve a 10.§ gb) és gc) alpontjában foglaltak szerint kell igazolnia.

A kizáró okokat a Magyarországon letelepedett AT a Kr. 8.§, a nem Magyarországon letelepedett AT a Kr.10.§ szerint köteles igazolni.

Igazolási mód az ajánlatok elbírálásához:

Az EEKD benyújtása az EKR-ben történik. Az EEKD benyújtásával kell előzetesen igazolni a feltételnek való megfelelést. AK EEKD-ban elfogadja a GSZ-k egyszerű nyilatkozatát, az alkalmassági követelmények előzetes igazolása kapcsán (ALFA pont) (Kr. 1.§ (1)) AK az eljárást lezáró döntés meghozatalát megelőzően dönthet úgy, hogy nem csak a legkedvezőbb, hanem az értékelési sorrendben azt követő meghatározott szám következő legkedvezőbb AT-t is felhívja az igazolások benyújtására.

AK a Kbt.69.§ (11) és (11a) bek. szerint jár el. Ha a Kbt. 69.§ (11) bek. szerinti nyilvántartásban a vonatkozó adatok, tények ingyenes ellenőrzésére nincsen mód, a nyilvántartás kivonatának, az azt vezető szerv által kiállított igazolásnak vagy e tényét igazoló dokumentum egyszerű másolatban történő benyújtásával kell igazolni.

Az alk. követelménynek való megfelelés és a kizáró okok fenn nem állása igazolásának körében nem kérhető a GSZ-től olyan igazolás benyújtása, amelyet ugyanazon AK részére a GSZ korábbi közbeszerzési eljárásban az EKR-ben elektronikus úton már benyújtott. Ebben az esetben a GSZ nyilatkozik arról, hogy mely korábbi eljárásban benyújtott igazolást kéri figyelembe venni a bírálat során. AK attól függetlenül vizsgálja meg, hogy a korábban benyújtott igazolás megfelel-e az adott közbeszerzési eljárásban benyújtandó igazolásra irányadó tartalmi követelményeknek, hogy a korábbi igazolás adott esetben megjelöli, hogy azt mely közbeszerzési eljárásban való felhasználás céljára állították ki.

SZ/1. Az építőipari kivitelezési tevékenységet végző GSZ-nek az Étv. szerinti, építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében szerepelnie kell. Előzetese igazolás módja: EEKD nyilatkozat.

Utólagos igazolás: az Étv. szerinti építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében való szereplés tényét AK ellenőrzi az ingyenesen, elektronikusan elérhető adatbázisból. A nem magyarországi letelepedésű GSZ-nek a letelepedése szerinti ország nyilvántartásában való szereplés, vagy a letelepedése szerinti országban előírt engedély, jogosítvány vagy szervezeti, kamarai tagság igazolása, illetve a dokumentumok csatolása szükséges.

III.1.2.3) List and brief description of selection criteria
Ajánlatkérő az eljárásban nem ír elő gazdasági és pénzügyi alkalmassági követelményt.

III.1.3.2) List and brief description of selection criteria
M1). Az ajánlattevőnek a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (2) bekezdés a) pontja alapján a Kbt. 69. § (4) bekezdés szerinti felhívásra be kell nyújtania a jelen felhívás feladásától legfeljebb 8 éven (azaz 96 hónapon) belül megkezdett és 5 éven (azaz 60 hónapon) belül befejezett (sikeres műszaki átadás-átvétellel lezárult), az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített, legjelentősebb, épület építésére vonatkozó, a 321/2015. (XII.23.) Korm. rendelet 22. § (3) bekezdése szerinti, a szerződést kötő másik fél által kiállított referencia igazolás(oka)t legalább az alábbi tartalommal:

a) ajánlattevő (a szerződést teljesítő kedvezményezett) neve;

b) a szerződést kötő másik fél (megrendelő) neve, címe,

Valamint a referenciát adó személy neve és telefonszáma vagy

e-mail címe,

c) a teljesítés helye,

d) a referenciamunka rövid ismertetése (a szerződés tárgya, mennyisége az alkalmassági minimumkövetelményeknek megfelelően részletezett tartalommal),

e) a teljesítés kezdésének és befejezésének (a műszaki átadás-átvétel megtörténtének) időpontja év, hó, nap részletezettséggel,

f) nyilatkozat arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e,

h) amennyiben a teljesítés közös ajánlattevőként történt, vállalkozói díjként az igazolást benyújtó ajánlattevő saját teljesítésének nettó összegét is kéri ajánlatkérő megadni (HUF-ban).

Más gazdasági szereplővel történt közös teljesítés esetén a fenti adatokat a referencia igazolásnak oly módon kell tartalmaznia, hogy abból az alkalmassági minimumkövetelményeknek való megfelelés egyértelműen megállapítható legyen.

Ajánlatkérő ”épület” alatt az 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 2. § 10. pont szerint meghatározott fogalom szerinti épületet érti, míg ”építés” alatt az épület újonnan történő felépítését, és/vagy az OTÉK 1. sz. melléklet. 17. pont szerinti bővítését érti.

AK a Kr.21.§ (2) bek. kapcsán a 21.§ (2a) bek. a) pont, valamint a Kr.1.§ (3) bek. szerint jár el.

M2). Az ajánlattevőnek a 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 21. § (2) bekezdés b) pontja alapján a Kbt. 69. § (4) bek. szerinti felhívásra be kell nyújtania azon szakemberekről szóló nyilatkozatát, amely tartalmazza a teljesítésbe bevonni kívánt szakemberek megnevezését, végzettségét vagy képzettségét, továbbá szakmai tapasztalatukat.

A szükséges végzettség/képzettség AK által ellenőrizhető jogosultság hiányában az azt igazoló dokumentumok (bizonyítvány, oklevél, stb.) benyújtásával, míg a szakmai tapasztalat - AK által ellenőrizhető jogosultság hiányában - a szakember által saját kezűleg aláírt önéletrajz benyújtásával igazolható.

A fentieken túl szükséges a szakember saját kezűleg aláírt nyilatkozata, amelyben nyilatkozik, hogy az ajánlattevő nyertessége esetén a szerződés teljesítése során rendelkezésre fog állni.

A végzettség egyenértékűségének bizonyítása az ajánlattevő kötelessége és felelőssége. Ajánlatkérő a gyakorlati idő meglétét az önéletrajz alapján ellenőrzi. Ajánlatkérő felhívja az ajánlattevő figyelmét, hogy az időben párhuzamos gyakorlati idők csak egyszer számítanak bele az adott szakember gyakorlati idejébe.

Az önéletrajzban a szakmai (többlet) tapasztalatot év/hónap bontásban kell megadni. AK csak egész hónapokat vesz figyelembe.

A 321/2015. (X. 30.) Korm. rendelet 22. § (5) bekezdése is irányadó.

Az alkalmasság igazolására irányadó továbbá a Kbt. 65. § (6),(7), (9) és (11) bekezdése is.

Ha a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozó kivitelezői névjegyzékében megjelenített, M1) és M/2) pont előírásainak megfelelő dokumentumok bizonyítják, hogy a gazdasági szereplő megfelel az ajánlatkérő által meghatározott követelményeknek, a követelmény és a megfelelést igazoló dokumentum elérhetőségének pontos megjelölését is köteles elfogadni az ajánlatkérő az M1) és M/2) pontban meghatározott dokumentum benyújtása helyett.

AK előzetes igazolásként elfogadja az EEKD szerinti nyilatkozatot (ALFA pont), az igazolás(ok) benyújtása a Kbt. 69. § (4) bek. szerinti felhívásra történik. Közös ajánlattétel esetén a Kr. 3.§(5)bek. irányadó.

III.1.3.3) Minimum level(s) of standards possibly required
M1). Alkalmatlan az AT a szerz. teljesítésére, ha az AK felhívására nem mutat be a jelen felhívás feladásától visszafelé számított legfeljebb 8 éven (azaz 96 hónapon) belül megkezdett és 5 éven (azaz 60 hónapon) belül befejezett (sikeres műszaki átadás-átvétellel lezárult), az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően teljesített legalább 1 darab, legalább 1100 m2 nettó alapterületű, az OTÉK szerinti olyan épület építésére vonatkozó referencia munkát, amely épületgépészeti és épületvillamossági munkákat is magában foglalt.

A műszaki egyenértékűséggel összefüggésben az ajánlatkérő rögzíti, hogy ”épület” alatt az 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 2. § 10. pont szerint meghatározott fogalom szerinti épületet érti, míg ”építés” alatt az épület újonnan történő felépítését, és/vagy az OTÉK 1. sz. melléklet. 17. pont szerinti bővítését. Bővítés esetén a bővítésnek önmagában kell az 1100 m2 nettó alapterültet elérnie.

M2). Alkalmatlan az ajánlattevő a szerződés teljesítésére, ha AK felhívására nem mutatja be legalább az alábbi szakembereket:

M2).1. Legalább 1 fő szakember, aki a 266/2013. Korm. rendelet 1. sz. melléklet IV. Felelős műszaki vezetés fejezet 1. rész 2. pontja „Építési szakterület „MV-É” vagy azzal egyenértékű kategóriájú felelős műszaki vezetői jogosultsággal vagy a jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkezik.

M2).2. Legalább 1 fő szakember, aki 266/2013. Korm. rendelet 1. sz. melléklet IV. Felelős műszaki vezetés fejezet 2. rész 5. pontja „Építési szakterület „MV-ÉV” vagy azzal egyenértékű kategóriájú felelős műszaki vezetői jogosultsággal vagy a jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkezik.

M2).3. Legalább 1 fő szakember, aki a 266/2013. Korm. rendelet 1. sz. melléklet IV. Felelős műszaki vezetés fejezet 2. rész 3. pontja „Építési szakterület „MV-ÉG” vagy azzal egyenértékű kategóriájú felelős műszaki vezetői jogosultsággal vagy a jogosultság megszerzéséhez szükséges végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Külföldön szerzett végzettségek egyenértékűségének bizonyítása (figyelembe véve a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló 2001. évi C. tv. rendelkezéseit is) az ajánlatban ajánlattevő kötelezettsége és felelőssége. Azokban az esetekben, amelyekben a Kr. 28.§ és 36.§-ban meghatározott minősített ajánlattevők hivatalos jegyzéke - figyelemmel a 30.§ és 39.§-ban foglaltakra is - bizonyítja, hogy a GSZ megfelel az adott alk. követelménynek, a minősített ajánlattevők elektronikusan elérhető hivatalos jegyzékén való szereplés tényét, illetve az EU egy másik tagállamában letelepedett GSZ által benyújtott, a letelepedési helye szerinti, az elismert ajánlattevők hivatalos listáját vezető szervezettől származó jegyzék szerinti igazolást is elfogadja az AK a fenti pontokban felsorolt igazolási módok helyett.

Az előírt alk. köv. a közös AT-k együttesen is megfelelhetnek. Az alk. ig. irányadó a Kbt. 65.§(6)(7)(9)(11) bek is. A Kbt. 65.§(7) bek alapján, az előírt alk. köv. az AT-k bármely más szervezet vagy személy kapacitására támaszkodva is megfelelhetnek, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül. Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az AF vonatkozó pontjának megjelölésével azon alk. követelményt, amelynek igazolása érdekében az AT ezen szervezet erőforrására vagy arra is támaszkodik. Csatolni kell az ajánlatban a kap. rendelk. bocsátó szervezet olyan szerződéses vagy előszerződésben vállalt kötelezettségvállalását tartalmazó okiratot, amely alátámasztja, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt. Egy szakember több alk. feltételre is jelölhető.

AK felhívja a figyelmet a Kbt.71.§(9)bek.a)-b) pontjaiban foglaltakra.

III.2.2) Contract performance conditions
Késedelmi kötbér: alapja a teljes nettó váll. díj (tart. keret nélkül), mértéke 1 %, max. 20 %.

Meghiúsulási kötbér: alapja a teljes nettó váll. díj (tart. keret nélkül), mértéke 30 %.

Hibás teljesítési kötbér: alapja a hibás munka értéke, mértéke 10 %.

Szerződésszegési kötbér: alapja a teljes nettó váll. díj (tart. keret nélkül), mértéke 0,1 %.

Jótállási kötelezettség: szerz. tervezet szerint (18/2003. Kr. szerint) (többlet jótállás értékelési részszempont szerint)

Teljesítési biztosíték: a tart. keret nélküli nettó váll. díj 5 %-a. Opció lehívása esetén a biztosítékot módosítani kell.

Jótállási biztosíték: a tart. keret nélküli nettó váll. díj 5 %-a.

Ajánlattétel, szerződés, kifizetés pénzneme: HUF.

Részszámlázás, a 322/2015(X.30.) Kr. 32.§ és a szerz. tervezet szerint (5db részszla, 1 db végszla). Előleg: a tart. keret nélküli nettó váll. díj. 5 %-a, de max. 75M Ft. Az opciós tételek elszámolása a szerz. tervezet szerint (2 db részszla)

A kifizetésre a Kbt. 135. § (1)-(3), (5)-(7) bek. és a 322/2015. (X.30.) Kr. 32/A. és 32/B. § rendelkezései az irányadóak. Tartalékkeret (2 %).

Részletes feltételek a szerz. tervezetben. Ajánlatkérő a Ptk. 6:130. § (1)-(2) bek. szerint jár el.

III.2.3) Obligation to indicate the names and professional qualifications of the staff assigned to performing the contract

Section IV: Procedure

IV.1.1) Type of procedure: Open

IV.2.1) Time limit for receipt of tenders or requests to participate
IV.2.2) Date 2021-01-27
IV.2.2) Local time 12:00


IV.2.6) Duration in months (from the date stated for receipt of tender): 2
IV.2.7) Conditions for opening of tenders
IV.2.7) Date 2021-01-27
IV.2.7) Local time 14:00
IV.02.07) Place
https://ekr.gov.hu


Additional Information:

A Kbt. 68. § (1b)-(1c) szerint.


Section V: Complementary information


VI.2.2) Electronic invoicing will be accepted

Additional Information:

1. Az AK és a GSZ-k között a közbeszerzési eljárással kapcsolatos, a Kbt-ben vagy végrehajtási rendeletében szabályozott írásbeli kommunikáció elektronikus úton, az EKR-ben történik.

2. Ahol a Kbt. vagy annak végrehajtási rendelete valamely dokumentum közvetlen megküldését írja elő, azon a dokumentum EKR r. szerinti elektronikus hozzáférhetővé tételét is érteni kell.

3. Ahol a Kbt. az érdeklődésüket jelzett GSZ-k tájékoztatását vagy felhívását írja elő, érdeklődését jelző GSZ-nek azt kell tekinteni, aki az EKR-ben az eljárás iránti érdeklődését az eljárásra vonatkozóan jelezte.

4. Az ajánlat (AJ) összeállítása során az ajánlattevőnek (AT) figyelemmel kell lenniük az EKRr. 11-12 §-ában és a Kbt. 41/A.§(1)–(6) bek. foglaltakra.

5. Ahol az EKR az AK által létrehozandó dokumentumra elektronikus űrlapot biztosít, az AK ezen dokumentumokat az elektronikus űrlap alkalmazásával köteles létrehozni.

6. Az elektronikusan megküldött dokumentum beérkezésének tényéről az EKR haladéktalanul automatikus elektronikus visszaigazolást küld. Az elektronikus dokumentum beérkezésének ideje az automatikus visszaigazolásban szereplő időpont.

7. A Kbt. 35.§(8): AK nem teszi lehetővé közös gazdálkodó szervezet társaság megalakítását.

8. AK a Kbt.71.§(6) bek. második mondatára figyelemmel előírja, hogyha a hiánypótlással az AT az ajánlatban korábban nem szereplő GSZ-t von be az eljárásba, és e GSZ-re tekintettel lenne szükséges az újabb hiánypótlás, akkor az AK kizárólag egy alkalommal fog újabb hiánypótlást elrendelni.

9. AK az alkalmasság feltételeit és igazolását a 321/2015. (X.30.) Kr. 28.§(3) bekezdéséhez képest szigorúbban határozta meg az alábbi alkalmassági követelmények tekintetében: P1), M1), M2)

10. Értékelési szempont: Kbt.76.§(2)c). Az értékelési részszempontokkal kapcsolatos további információk a közbeszerzési dokumentációban. Módszer: Minőségi szempontok: egyenes arányosítás, ár szempont: fordított arányosítás. Az értékelés során adható pontszám alsó és felső határa: 0-100.

11. Az ajánlatnak tartalmaznia kell folyamatban lévő vált.bej. eljárás esetében a cégbírósághoz benyújtott vált.bej. kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást is, amennyiben ilyen eljárás nincs folyamatban, az arról szóló nyilatkozatot.(321/2015. Kr. 13.§)

12. AK a Kbt.39.§(1) alapján rögzíti, hogy a közbeszerzési dokumentumokat (kd), a GSZ-k számára elektronikus úton, térítésmentesen hozzáférhetővé teszi az EKR-ben.

13. Az ajánlatnak tartalmaznia kell: a Kbt. 66.§(2),(6) bek, a 67.§(4) bek szerinti nyilatkozatokat, és a Kbt. 65.§(7) alapján nyilatkozni kell a kapacitást biztosító szervezetek tekintetében, nemleges tartalom esetén is. Változásbejegyzési eljárás és a képviseleti jog igazolása tekintetében a dokumentációban részletezettek szerint kell eljárni. Az ajánlatnak a Kbt. 66.§(5) alapján felolvasólapot kell tartalmaznia. A Felolvasólap EKR űrlap. A változásbejegyzésre vonatkozó nyilatkozat nemleges tartalom alapján is kitöltendő.

14. AT-nek és adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő más GSZ-nek az AJ-hoz csatolni: a nyilatkozatételre jogosultak aláírási címpéldányát, vagy a 2006. évi V. törvény 9. § (1) bekezdés szerinti aláírás-mintáját. Meghatalmazás esetén a cégkivonatban nem szereplő kötelezettségvállaló(k) esetében a cégjegyzésre jogosult személytől származó, az ajánlat aláírására vonatkozó teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghat.-t.

15. Ak a Kbt. 131.§(4)–(5) bek. 138.§(1)–(2), 136.§ (2) alkalmazza.

16. Helyszíni bejárás időpontja: 2021. január 11. 10:00 h, helye: 1046 Bp. Szilágyi u. 30. (UTE Atlétikai sporttelep bejárat).

17. AK nem határoz meg a Kbt. 132. § szerinti feltételeket.

18. AK a GDPR rendelet alapján tájékoztatja AT-ket, hogy az eljárás keretében a gazdasági szereplők személyes adatait a jogszabályokban meghatározott feladatok ellátása és a közbeszerzési eljárás lefolytatása céljából és határidőig kezeli.

19. AT-nek a szakmai ajánlat részeként Projekttervet kell készítenie. (A részletes felt. a KD tartalmazza.)

20. A műszaki dokumentáció részeként kiadott árazatlan költségvetéseket az ajánlattétel során be kell árazni, szakmai ajánlat keretében nyomtatott formában cégszerűen aláírva az ajánlathoz (.pdf és .xls formátumban is) csatolni kell.

21. A II.2.7. pontban foglalt 10 hónap alatt a szerz. tervezet szerinti 300 nap értendő.

22. AK felhívja az érdeklődő GSZ-k figyelmét arra, hogy adott esetben sor kerülhet az ajánlattételi határidő meghosszabbítására, így az eljárást e körülményre tekintettel kövessék nyomon.

23. AK tájékoztatja az GSZ-ket, hogy a 2 hónapos ajánlati kötöttség alatt a Kbt.81.§(11) alapján 60 napot ért.

24. A nyertes AT a kivitelezési munkák tekintetében teljes körű építési-szerelési biztosítást (CAR) köteles kötni. A nyertes AT köteles az általa megkötött biztosítás hatályát a Munkaterület átvételétől kezdődően a műszaki átadás-átvételi eljárás sikeres lezárásától számított 60. (hatvanadik) napig fenntartani, min. 20M Ft/ káresemény és 200M Ft /kárév biztosítási összeg erejéig. Az építési-szerelési biztosítás tekintetében biztosítottként fel kell tüntetni a Megrendelőt is. A biztosítással kapcsolatos részletes előírásokat a szerz. terv.tart. Ak felhívja a figyelmet a 322/2015. Kr. 26.§-ra.

25. Tov. inform. a KD tart.

26. Kieg. tájék: EKR keresztül.

27. Ajánlatkérő a Kbt. 61. § (4) bekezdésre figyelemmel megvizsgálta, hogy a beszerzés tárgya, jellege és a szerződéshez kapcsolódó további körülmények lehetővé teszik-e a részekre történő ajánlattételt. A beruházás 1 helyszínen valósul meg, a kivitelezés egy, a megépült Jégcsarnok kiszolgáló épületének építését érinti, amely épület műszakilag és funkcionálisan is egységet képez, így az építési munka egymásra épülő munkafolyamatokat feltételez. Ajánlattevő feladata, hogy a jogerős építési engedély és a kivitelezési tervdokumentáció alapján végezze el a kivitelezést. A felelősségi körök elhatárolása és a jótállási igények érvényesíthetősége sem teszi lehetővé a részajánlattétel biztosítását. A beszerzés tárgya egy olyan komplex tevékenységet foglal magában, amely nem teszi lehetővé a tevékenységek részekre bontását.

28. AK a szakember minőségi értékelési részszempontok szerinti megajánlások alátámasztására az alábbi dokumentumok benyújtását írja elő: a szakmai ajánlat részeként nyilatkozatok az adott ért. részszempontra jelölt szakember(ek)ről és a ”többlet” szakmai tapasztalat(ok)ról, az adott szakember(ek) saját kezűleg aláírt önéletrajza, amelyből az értékelési részszempont szerinti feltételek egyértelműen megállapíthatók. A jogosultságot AK ellenőrzi a nyilvántart. szerint. AK felhívja a figyelmet, hogy az alkalmassági felt. teljesítéséhez nem szükséges a jogosultság megléte, ugyanakkor az értékelés körében AK csak jogosultság alapján végzett FMV többlet tapasztalatot értékeli.


Review body:
Official name: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postal address: Riadó u. 5.
Town: Budapest
Postal code: 1026
Country: HU
Telephone: +36 18828592
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Fax: +36 18828593
VI.4.3) Precise information on deadline(s) for review procedures
A Kbt. 148. § szerint.


VI.04.04) Service from which information about the review
Official name: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postal address: Riadó u. 5.
Town: Budapest
Postal code: 1026
Country: HU
Telephone: +36 18828592
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Fax: +36 18828593

Section VI

Date of dispatch of this notice : 2020-12-22

CPV Codes
45000000; 45212200; Construction work; Construction work for sports facilities;

Sign-up now to receive weekly OJEU reports for the UK, your sector and/or elsewhere in the EU. We also report on the procurement of EC Institutions.